Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsos tésztabatyu

Adásban volt: 2014. április 9.
A recepthez tartozó videó
A fűszeres darált húsos raguval töltött tésztabatyuk tökéletes vendégváró falatok.
2015. november 10.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg libazsír
  • 5 dkg vaj
  • kb. 1,5 dl hideg víz
  • Ragu:
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • olaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • csipet fahéj
  • 1 kk római kömény
  • 1,5 dl alaplé
  • 4 dkg mazsola rumba áztatva
  • 10 dkg magozott olívabogyó

Elkészítés

Először elkészítjük a ragut. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott piros kaliforniai paprikát. Megszórjuk római köménnyel és fahéjjal. Amikor a paprika már megpuhult hozzáadjuk a darált marhahúst. Ha már kifehéredett a hús, akkor felöntjük az alaplével. Az elfőtt alaplét, ezért érdemes pótolni, hogy ragunk szaftos maradjon. Közben hozzáadjuk a félbe vágott olajbogyókat és a mazsolát, és ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.

A tésztához aprítógépben a lisztet, a vajat, a libazsírt, egy csipet sót és a tojássárgáját összekeverjük. Ezután kitesszük egy üvegtálba és annyira öntjük fel hideg vízzel, amíg tésztaállagú nem lesz a gyúrástól. Labdát gyúrunk belőle és fél órára betesszük a hűtőbe, ezután pedig lisztezett gyúródeszkán minél vékonyabbra kinyújtjuk. Kerek formákat vágunk belőle és belekanalazzuk (kb 1 kanállal) fűszeres ragut, majd félhold formájúra hajtjuk a tésztát, a széleit betekergetjük és átnyomkodjuk villával, majd lekenjük az összes batyut tojássárgájával.  190 C fokos sütőben és 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Vendégváró ételként tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros, fetás börek

Kapros, fetás börek

Vendégvárónak is tökéletes ez a török konyhából származó, kaporral, petrezselyemmel fűszerezett fetás börek, avagy rétesbatyu.
Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!

Libatepertőkrém

Persze a libatepertő önmagában is fantasztikus előétel, egy kis lilahagymával, de néha nem árt a változatosság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!