
Hús nélküli lasagne
Hozzávalók
- lasagne tészta (kb. 9 darab)
- 9 dl házi paradicsomszósz
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg füstölt krémfehér sajt
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 25 dkg gomba
- olaj
Elkészítés
A padlizsánt meghámozzuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, a cukkinit is hasonlóan aprítjuk fel, de azt nem hámozzuk.
A gombát szintén hosszúkás szeletekre vágjuk. A túrót és a krémfehér sajtot összekeverjük. A zöldségeket egy tapadásmentes serpenyőben olajon megsütjük.
A jénaiba, amiben a lasagne sült, alulra bőven öntünk paradicsomszószt, arra kerül az első réteg tészta. Erre pakoljuk a padlizsán és cukkini szeleteket, kenünk rá túrókrémet, amit meglocsolunk egy kevés paradicsomszósszal. Ismét tészta következik, majd zöldség, túrókrém, paradicsomszósz, amíg tart a hozzávalókból. A felső tésztaréteget is megöntözzük paradicsomszósszal, majd 25 percig sütjük 180 fokon.