Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hús nélküli lasagne

Akik tartják a böjtöt azoknak azért, akik meg csak besokalltak a húsoktól azoknak, azért tökéletes ez a hús nélküli lasagne.
2016. március 10.

Hozzávalók

  • lasagne tészta (kb. 9 darab)
  • 9 dl házi paradicsomszósz
  • 25 dkg tehéntúró
  • 15 dkg füstölt krémfehér sajt
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 25 dkg gomba
  • olaj

Elkészítés

A padlizsánt meghámozzuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, a cukkinit is hasonlóan aprítjuk fel, de azt nem hámozzuk.
A gombát szintén hosszúkás szeletekre vágjuk. A túrót és a krémfehér sajtot összekeverjük. A zöldségeket egy tapadásmentes serpenyőben olajon megsütjük.
A jénaiba, amiben a lasagne sült, alulra bőven öntünk paradicsomszószt, arra kerül az első réteg tészta. Erre pakoljuk a padlizsán és cukkini szeleteket, kenünk rá túrókrémet, amit meglocsolunk egy kevés paradicsomszósszal. Ismét tészta következik, majd zöldség, túrókrém, paradicsomszósz, amíg tart a hozzávalókból. A felső tésztaréteget is megöntözzük paradicsomszósszal, majd 25 percig sütjük 180 fokon.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Palacsintás rakott lasagne  (timballo)

Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Tartalmas olasz tésztaétel, palacsintából. Mozarellával, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal.
Spenótos, cukkinis lasagne

Spenótos, cukkinis lasagne

Nagy adagban, előre elkészíthető hétvégi családi ebéd. Az olasz konyha szerelmeseinek és vegáknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?