Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hremzli, az édes reggeli

Adásban volt: 2013. november 29.
A recepthez tartozó videó
Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral.
2016. február 26.

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 2 ek libazsír
  • kevés cukor
  • fahéj
  • 4 ek darált dió
  • 1 citrom
  • kb. 10 ek maceszdara
  • olaj a sütéshez
  • Tálaláshoz:
  • pl.: szilvalekvár vagy birsalma kompót

Elkészítés

A tojásokat felverjük egy kevés sóval, hozzákeverjük a darált diót, az őrölt fahéjat, majd a libazsírt és a maceszdarát, egy kevés porcukrot és egy fél citrom reszelt héját. Majd a masszából kis gombócokat gyúrúnk, majd pogácsákat formálunk belőle és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Valamilyen lekvárral vagy befőttel kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hremzli (Kremzli)

Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral, november közepén.
Latkesz

Latkesz

Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.
Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?