Hremzli, az édes reggeli
Adásban volt: 2013. november 29.
A recepthez tartozó videó

Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral.
2016. február 26.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 2 ek libazsír
- kevés cukor
- fahéj
- 4 ek darált dió
- 1 citrom
- kb. 10 ek maceszdara
- olaj a sütéshez
- Tálaláshoz:
- pl.: szilvalekvár vagy birsalma kompót
Elkészítés
A tojásokat felverjük egy kevés sóval, hozzákeverjük a darált diót, az őrölt fahéjat, majd a libazsírt és a maceszdarát, egy kevés porcukrot és egy fél citrom reszelt héját. Majd a masszából kis gombócokat gyúrúnk, majd pogácsákat formálunk belőle és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Valamilyen lekvárral vagy befőttel kínáljuk.
Megosztom barátaimmal