Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hremzli, az édes reggeli

Adásban volt: 2013. november 29.
A recepthez tartozó videó
Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral.
2016. február 26.

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 2 ek libazsír
  • kevés cukor
  • fahéj
  • 4 ek darált dió
  • 1 citrom
  • kb. 10 ek maceszdara
  • olaj a sütéshez
  • Tálaláshoz:
  • pl.: szilvalekvár vagy birsalma kompót

Elkészítés

A tojásokat felverjük egy kevés sóval, hozzákeverjük a darált diót, az őrölt fahéjat, majd a libazsírt és a maceszdarát, egy kevés porcukrot és egy fél citrom reszelt héját. Majd a masszából kis gombócokat gyúrúnk, majd pogácsákat formálunk belőle és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Valamilyen lekvárral vagy befőttel kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hremzli (Kremzli)

Édes tócsni dióval, fahéjjal, porcukorral a tetején. Bármilyen finom lekvárral kínálhatjuk, de a legjobb házi szilvalekvárral, november közepén.
Latkesz

Latkesz

Finom vendégváró, meccsnézős, mártogatós falatok, a hozzá illő fokhagymás tejföllel. Készíthetjük maceszdarából, burgonyából vagy éppen csicsókából.
Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.