Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hortobágyi húsos palacsinta

Újabb gyöngyszem a hagyományos magyar receptek közül . Most készítsük el úgy, hogy biztosan finom legyen!
2016. június 30.

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • késhegynyi só
  • zsír vagy olaj (a kisütéshez)
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon palacsintákat sütünk.
A maradék csirkepörköltből kiemeljük a húsdarabokat, késsel nagyon finomra aprítjuk. Szeretem bevetni ennél a műveletnél a késes aprító gépemet, mert abban pontosan látom, mennyire darálta már össze a húst, időben le lehet állítani, így nem lesz pépes a pörkölt.
Ne felejtsük el megkóstolni a tölteléket, intenzívebb fűszerezést kíván majd a palacsintában, mint magában. Sózzuk, borsozzuk bátran!
A palacsintákat egyenként kiterítjük, megkenjük a töltelékkel (ne sajnáljuk!), majd először a palacsinták két oldalát hajtjuk be, végül magunktól távolodva feltekerjük a tésztát. Így csinos batyukat kapunk, amelyeket ültessünk kiolajozott jénai edénybe.
A jénait takarjuk le alufóliával, és forrósítsuk át a palacsintákat a 180 fokos sütőben. Ez csak néhány percet igényel.
Közben az edényben maradt szaftot szűrjük át, forrósítsuk fel, és habarjuk be a tejföllel, amibe csomómentesen belekevertük a lisztet.
Forraljuk ki a mártást, ha szükséges, még fűszerezzük, majd az időközben tányérokra tálalt palacsintákat öntsük le bőven a szósszal.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Aranygaluska vaníliasodóval

Aranygaluska vaníliasodóval

Hogy ne kelljen mindig a nagyira várni, tanuljuk meg mi is a tökéletes aranygaluska receptjét!
Kolbászhússal töltött szűzérme

Kolbászhússal töltött szűzérme

Tripla disznóság szűzérmével, kolbásszal és baconnel. Pasiknak, nagyétkűeknek, ínyenceknek.
Puffancs

Puffancs

Reggelire, uzsonnára gyerekeknek, de kissé megpirítva pástétom mellé felnőtteknek is kiváló vendégváró falat lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!