
Hortobágyi aprópecsenye
Hozzávalók
2-4 adag- 40 dkg sovány sertéshús
- zsír a sütéshez
- nagy fej hagyma
- 1 tk pirospaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
- pár db ecetes uborka
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
Elkészítés
Az az igazság, hogy elég válogatós vagyok – jellemzően azokat az egyszerű ételeket szeretem, amik jól „átláthatóak”, egy kis hús, mellette valami köret. Nem szeretem a mindenféléből összekevert dolgokat, így pl. a kínait sem. Ez az étel azonban mégis kicsit több, különlegesebb, mint hús és köret, ráadásul vendégváráskor is jól veszi ki magát, és persze nagyon finom.
A húst kis érmécskékre vágjuk, kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk és egy kevés zsírban hirtelen átsütjük.
A zsírban zsemleszínűre pirítjuk a hagymát és meghintjük pirospaprikával.
A húsérméket rétegesen lerakjuk a szalonnával, kolbásszal és az uborkával. Tetejére rászórjuk a hagymát, felöntjük egy kevés vízzel (nem kell ellepnie a húst).
Fedő alatt puhára pároljuk és ha megpuhult a hús, ráöntjük a tejfölt. Ezt követően még egyszer felfőzzük.
Fontos, hogy párolás közben ne kavargassuk, csak rázogassuk az edényt.
És végül jó kis házi tarhonyát kell kifőzni hozzá, az a tökéletes és autentikus körete!