Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Holland melegszendvics

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy alma kerül a szendvicsbe. De csak elsőre! Ez a pofonegyszerű, gyorsan elkészíthető melegszendvics nem véletlenül lett oly’ népszerű a világban. Megéri kipróbálni!
2015. október 26.

Hozzávalók

  • 4 szelet rozskenyér
  • 2-3 alma
  • 8 szelet Ammerländer Maasdamer sajt
  • vaj

Elkészítés

A klasszikus változatban a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, rátesszük a vékonyra szeletelt almát, amelyre ráhelyezünk egy-két szelet sajtot, és meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre sül és ráolvad. 

300x250 Ammerländer MaasdamerAz Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás. 

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

600x180 Ammerländer 4 db sajt

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás sajtos panini
A hét szendvicse

Gombás sajtos panini

Az olaszok közkedvelt panini szendvicse kakukkfüves gombával és sajttal összesütve. Meleg, roppanós, kiadós. Egy hűvös őszi estén már csak egy pohár ital hiányzik hozzá…
Vegetáriánus Reuben szendvics
A hét szendvicse

Vegetáriánus Reuben szendvics

A világhírű Ruben szendvics húsmentes változata. Kiadós hétvégi reggeli, de akár ebéd vagy vacsora is lehet ez a valóban rafinált ízkombinációt magáénak tudó szendvics.
Amerikai sajtos szendvics
A hét szendvicse

Amerikai sajtos szendvics

A világ egyik legegyszerűbben elkészíthető melegszendvicse, amely egy jól kiválasztott sajtfélével mégis különlegessé tehető. Egy finom krémlevessel komplett ebédnek vagy vacsorának is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.