
Egészséges hókifli
A hókifli egy tipikusan téli időszakra való sütemény, a neve is rögtön erre emlékeztet. Mint szinte mindent, kisebb módosításokkal ezt is el lehet készíteni egészségesebb változatban, köszönhetően például annak is, hogy most már a természetes édesítők közé sorolt erititritet akár por formájában is megvásárolhatjuk.
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g darált dió
- 50 g eritrit
- 2 db tojássárgája
- 50 g kókuszolaj
- 20 g natúr joghurt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
Először összekeverjük a lisztet a darált dióval, az eritrittel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a kókuszolajt, a tojássárgáját és a joghurtot. A tészta kissé porhanyós lesz, de annyi joghurtot érdemes hozzáadni, hogy azért formázható legyen.
Pihentessük a tésztát letakarva legalább fél óráig, majd melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.
Rövid átgyúrás után formázzunk apró kifliket a tésztából, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10-12 percig.
Ha megsültek, hagyjuk kb. 5 percig hűlni a kifliket, de még melegen forgassunk bele a porrá őrölt eritritbe, hiszen így fog csak rendesen rátapadni, azonban vigyázzunk, ebben az állapotban még könnyen darabokra eshet.
