Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egészséges hókifli

Kisebb módosításokkal ugyanis el lehet készíteni az eredetinél jóval egészségesebb változatban
2016. december 4.

A hókifli egy tipikusan téli időszakra való sütemény, a neve is rögtön erre emlékeztet. Mint szinte mindent, kisebb módosításokkal ezt is el lehet készíteni egészségesebb változatban, köszönhetően például annak is, hogy most már a természetes édesítők közé sorolt erititritet akár por formájában is megvásárolhatjuk.

Hozzávalók

  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g darált dió
  • 50 g eritrit
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g kókuszolaj
  • 20 g natúr joghurt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

Először összekeverjük a lisztet a darált dióval, az eritrittel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a kókuszolajt, a tojássárgáját és a joghurtot. A tészta kissé porhanyós lesz, de annyi joghurtot érdemes hozzáadni, hogy azért formázható legyen.

Pihentessük a tésztát letakarva legalább fél óráig, majd melegítsük elő a sütőt légkeveréssel 180°C-ra.

Rövid átgyúrás után formázzunk apró kifliket a tésztából, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10-12 percig.

Ha megsültek, hagyjuk kb. 5 percig hűlni a kifliket, de még melegen forgassunk bele a porrá őrölt eritritbe, hiszen így fog csak rendesen rátapadni, azonban vigyázzunk, ebben az állapotban még könnyen darabokra eshet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokis ropogós - tej- és tojásmentesen

Csokis ropogós - tej- és tojásmentesen

Negyed óra, és a csoki meg a corn flakes keverékéből mennyei ropogóst varázsolhatunk!
Minimál fondue

Minimál fondue

Egy hideg estén a legjobb választás egy gyors, tápláló, folyósan melengető sajtfondue. A hangsúly most a gyorson van, amíg kockázzuk a kenyeret és az almát el is készül a mártogatós. Ráadásul még mosogatni sem kell utána.
Kapros kínai kelsaláta

Kapros kínai kelsaláta

A kapor és a fokhagyma élettel tölti meg az unalmasnak gondolt kínai kelt. A téli hónapok leggazdaságosabb salátaféleségét mostantól így is tálalhatjuk. Szuper egészséges önálló fogás vacsorára, vagy egy szelet sült hús mellé köretnek. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.