Hívj vendégeket! Brie sajtos pirítós hagymalekvárral
Adásban volt: 2014. október 2.
A recepthez tartozó videó

Fantasztikus vacsora, vagy vendégváró. Friss hagymalekvárral megkent, brie sajtos bagett, áfonyával.
2016. február 2.
Hozzávalók
2-4 adag- 1 kg hagyma
- kakukkfű
- nádcukor
- áfonyadzsem
- brie sajt
- bagett
Elkészítés
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, olívaolajon megdinszteljük. A hagyma lehet vegyes: vörös és lila. A hagyma párolása időigényes! Addig kell dinsztelni, ameddig összeesik, karamellizálódik a saját levében. Megsózzuk, ez segít, hogy hamarabb megpuhuljon. Legalább 30-40 percbe fog telni, amíg a hagyma elkészül. Megszórjuk friss kakukkfűvel, adunk hozzá nádcukrot és áfonyalekvárt. Félretesszük. Eláll a hűtőben.
A bagettet felszeleteljük, a tetejére tesszük a brie sajtot, grillezzük. Ha elkészült (2-3 perc) rákenjük a hagymalekvárt. Áfonyával díszítjük.
Megosztom barátaimmal