Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hívj vendégeket! Brie sajtos pirítós hagymalekvárral

Adásban volt: 2014. október 2.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikus vacsora, vagy vendégváró. Friss hagymalekvárral megkent, brie sajtos bagett, áfonyával.
2016. február 2.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 kg hagyma
  • kakukkfű
  • nádcukor
  • áfonyadzsem
  • brie sajt
  • bagett

Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, olívaolajon megdinszteljük. A hagyma lehet vegyes: vörös és lila. A hagyma párolása időigényes! Addig kell dinsztelni, ameddig összeesik, karamellizálódik a saját levében. Megsózzuk, ez segít, hogy hamarabb megpuhuljon. Legalább 30-40 percbe fog telni, amíg a hagyma elkészül. Megszórjuk friss kakukkfűvel, adunk hozzá nádcukrot és áfonyalekvárt. Félretesszük. Eláll a hűtőben. 

A bagettet felszeleteljük, a tetejére tesszük a brie sajtot, grillezzük. Ha elkészült (2-3 perc) rákenjük a hagymalekvárt. Áfonyával díszítjük. 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes bagett

Gluténmentes bagett

Ropogós bagett gluténmentesen. Szenzációs reggeli, csak egy kicsit kell korábban ébredni.
Pokoli szendvics

Pokoli szendvics

A másnaposság csodagyógyszerét sokan próbálták már megtalálni, de az erős fejfájás-csillapító, sok víz és alvás alkalmazásánál maguk a csacska macskajajos lumpolók ritkán lépnek tovább.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!