Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves
Adásban volt: 2013. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
2016. július 11.
Hozzávalók
6-8 adag- 1/2 kg zöldbab (lehetőség szerint vegyesen zöld és sárga)
- 1,2 l húsleves
- 2 dl joghurt
- 2 tk étkezési keményítő
- 2 fokhagymagerezd
- 2 babérlevél
- 1 kk pirospaprika
- 1/2 citrom leve
- 2 ek cukor
- só
- bors
- 2 púpos ek friss kapor
- 2 púpos ek petrezselyemzöld
- 1 ek friss tárkony
Elkészítés
A zöldbabot megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. A húslevesbe tesszük két egész gerezd fokhagymával és két babérlevéllel.
Puhára, de haraphatóra főzzük, ez zöldbabtól függően kb. 15-20 perc. A fokhagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. A tejfölt kézi habverővel simára keverjük a pirospaprikával és a keményítővel, hozzámerünk a levesből, elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és behabarjuk vele a levest.
Összerottyantjuk és beleöntjük a fél citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint 2-3 ek cukorral édesítjük. A friss zöldfűszereket felaprítjuk és a legvégén hozzáadjuk a leveshez. Langyosan, vagy behűtve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal