Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Adásban volt: 2013. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó
Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
2016. július 11.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1/2 kg zöldbab (lehetőség szerint vegyesen zöld és sárga)
  • 1,2 l húsleves
  • 2 dl joghurt
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 2 fokhagymagerezd
  • 2 babérlevél
  • 1 kk pirospaprika
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek cukor

  • bors
  • 2 púpos ek friss kapor
  • 2 púpos ek petrezselyemzöld
  • 1 ek friss tárkony

Elkészítés

A zöldbabot megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. A húslevesbe tesszük két egész gerezd fokhagymával és két babérlevéllel.
Puhára, de haraphatóra főzzük, ez zöldbabtól függően kb. 15-20 perc. A fokhagymát és a babérlevelet eltávolítjuk. A tejfölt kézi habverővel simára keverjük a pirospaprikával és a keményítővel, hozzámerünk a levesből, elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és behabarjuk vele a levest.
Összerottyantjuk és beleöntjük a fél citrom kifacsart levét, majd ízlés szerint 2-3 ek cukorral édesítjük. A friss zöldfűszereket felaprítjuk és a legvégén hozzáadjuk a leveshez. Langyosan, vagy behűtve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?