Hideg, újhagymás karfiolkrémleves
Adásban volt: 2014. június 16.
A recepthez tartozó videó

Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.
2016. július 13.
Hozzávalók
6-8 adag- 1 csokor újhagyma
- 1 közepes fej karfiol
- 25 dkg újkrumpli
- 8 dl alaplé
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- snidling
Elkészítés
A felkarikázott újhagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük, közben megsózzuk.
A karfiolrózsákat falatnyi darabokra vágjuk, majd amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt, kockákra vágott újkrumplival együtt.
Felöntjük az alaplével, és 20 percig főzzük, ezalatt a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, valamint a vajat.
Tálaláskor felaprított snidlinggel, vagy az újhagyma zöldjével díszítjük.
Megosztom barátaimmal