Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Adásban volt: 2014. június 16.
A recepthez tartozó videó
Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.
2016. július 13.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 közepes fej karfiol
  • 25 dkg újkrumpli
  • 8 dl alaplé
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • snidling

Elkészítés

A felkarikázott újhagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük, közben megsózzuk.
A karfiolrózsákat falatnyi darabokra vágjuk, majd amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk  a megpucolt, kockákra vágott újkrumplival együtt.
Felöntjük az alaplével, és 20 percig főzzük, ezalatt a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, valamint a vajat.
Tálaláskor felaprított snidlinggel, vagy az újhagyma zöldjével díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás őszibarackdzsem

Málnás őszibarackdzsem

Ezzel a málnás, enyhén mentás, citromos őszibarack lekvárral üvegbe zárhatjuk az igazi nyarat. Ami nagyon jól jön majd télen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!