Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Adásban volt: 2014. június 16.
A recepthez tartozó videó
Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.
2016. július 13.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 közepes fej karfiol
  • 25 dkg újkrumpli
  • 8 dl alaplé
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • snidling

Elkészítés

A felkarikázott újhagymát vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük, közben megsózzuk.
A karfiolrózsákat falatnyi darabokra vágjuk, majd amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk  a megpucolt, kockákra vágott újkrumplival együtt.
Felöntjük az alaplével, és 20 percig főzzük, ezalatt a zöldségek megpuhulnak.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt és a tejet, valamint a vajat.
Tálaláskor felaprított snidlinggel, vagy az újhagyma zöldjével díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás őszibarackdzsem

Málnás őszibarackdzsem

Ezzel a málnás, enyhén mentás, citromos őszibarack lekvárral üvegbe zárhatjuk az igazi nyarat. Ami nagyon jól jön majd télen!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!