Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, tavaszi gyümölcsleves

Adásban volt: 2016. május 31.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű tejszínes almaleves az alap, amit bármilyen friss gyümölccsel feldobhatunk.
2016. június 5.

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 30 dkg málna
  • 2 alma
  • 1 ananász
  • 2 dl tejszín
  • vaníliafagyi

  • cukor

Elkészítés

Az almát megmossuk és hámozás nélkül feldaraboljuk. Magházát kivesszük. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és 5-6 percig főzzük.
Ha megpuhult, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, egy csipet sót és kevés cukrot is. Majd az egészet egy másik lábosba átszűrjük és hűtőszekrényben kihűtjük.
Az ananászt meghámozzuk, felkockázzuk és kb. 1 percig főzzük.
Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.

A hideg almalevest ananásszal, eperrel és málnával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos eperleves fehércsokival

Főzés nélkül, villámgyorsan elkészíthető egzotikus leves.
Gyümölcsös joghurttorta

Gyümölcsös joghurttorta

Sosem megy ki a divatból. Nyáron felfrissít, télen a nyarat idézi.
Hideg, nyári almaleves

Hideg, nyári almaleves

A nyár a hideg gyümölcslevesek szezonja, ami almából is gyakran készül, de ebben a változatban nem fahéjjal, hanem rozmaringgal ízesítjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.