Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, nyári almaleves

Adásban volt: 2014. július 7.
A recepthez tartozó videó
A nyár a hideg gyümölcslevesek szezonja, ami almából is gyakran készül, de ebben a változatban nem fahéjjal, hanem rozmaringgal ízesítjük.
2016. július 17.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 4 alma
  • 1 liter víz
  • 2 ek cukor
  • citromhéj
  • 1 ág rozmaring
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • csipet só

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet és beletesszük az almákat, majd hozzáadunk egy csipet sót, cukrot, egy kevés citromhéjat egyben, és egy kisebb ág friss rozmaringot.
Egy külön edényben étkezési keményítővel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadunk egy kevés levest, és folyamatos kavarás közben beleöntjük az almalevesbe.
Néhány percig hagyjuk összemelegedni, de semmiképpen se forraljuk.
Igazán úgy finom, ha tálalás előtt jól lehűtjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Almás-epres morzsás sütemény (crumble)

Vajas, zabpelyhes morzsával borított fűszeres gyümölcsökből készült desszert, akár a hétköznapok, akár egy ráérős vasárnap megédesítésére.

Rozmaringos-fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami vasárnapi ebédre vagy vendégségre is kiváló.
Fűszeres, hideg sertésszűz

Fűszeres, hideg sertésszűz

Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.