Hideg, nyári almaleves
Adásban volt: 2014. július 7.
A recepthez tartozó videó

A nyár a hideg gyümölcslevesek szezonja, ami almából is gyakran készül, de ebben a változatban nem fahéjjal, hanem rozmaringgal ízesítjük.
2016. július 17.
Hozzávalók
4-6 adag- 4 alma
- 1 liter víz
- 2 ek cukor
- citromhéj
- 1 ág rozmaring
- 3 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- csipet só
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk.
Egy nagy lábosban felforraljuk a vizet és beletesszük az almákat, majd hozzáadunk egy csipet sót, cukrot, egy kevés citromhéjat egyben, és egy kisebb ág friss rozmaringot.
Egy külön edényben étkezési keményítővel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadunk egy kevés levest, és folyamatos kavarás közben beleöntjük az almalevesbe.
Néhány percig hagyjuk összemelegedni, de semmiképpen se forraljuk.
Igazán úgy finom, ha tálalás előtt jól lehűtjük.
Megosztom barátaimmal