Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg leves duó

Adásban volt: 2017. május 24.
A recepthez tartozó videó
2017. május 24.

Hozzávalók

4 főre
  • Hideg zöldborsóleves tejfölhabbal, friss mentával
  • 50 dkg zsenge zöldborsó
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 6-7 dl zöldség alaplé
  • friss menta
  • Hideg gyömbéres eperleves
  • 1 kg érett eper
  • 1 citrom
  • 4-5 cm gyömbér
  • 1 lime
  • 1-2 dl méz
  • 0,5 liter 100%-os narancslé
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

Hideg zöldborsóleves tejfölhabbal, friss mentával

1. A zöldborsót blanchírozzuk, azaz forró, sós vízben főzzük pár percig, majd jeges vízbe tesszük.

2. Olívaolajon megdinsztelünk fél fej vöröshagymát és a fokhagymát, majd a turmixgépbe öntjük és a zöldborsóval, valamint az alaplével lepürésítjük, végül sózzuk, borsozzuk. Friss mentával és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!

Hideg gyömbéres eperleves

1. A gyömbért megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és a mézzel felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belefacsarjuk fél lime és fél citrom levét.

2. A megtisztított epret a mézes gyömbérrel, fél lime héjával, a narancslével és a joghurttal összeturmixoljuk. Tejszínhabbal, friss eperrel és bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A krémlevesek gyöngye

A krémlevesek gyöngye

Mert nem ám akármilyen levesről van itt szó, hanem egy sült fokhagymával felturbózott csodáról, amiben még bor is van.
Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Hűsítő leves, az utolsó nyári napokra. Friss, krémes, savanykás és igazán könnyen elkészíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.