Hideg leves duó

Hozzávalók
4 főre- Hideg zöldborsóleves tejfölhabbal, friss mentával
- 50 dkg zsenge zöldborsó
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 6-7 dl zöldség alaplé
- friss menta
- Hideg gyömbéres eperleves
- 1 kg érett eper
- 1 citrom
- 4-5 cm gyömbér
- 1 lime
- 1-2 dl méz
- 0,5 liter 100%-os narancslé
- 2 dl habtejszín
- 2 dl joghurt
- bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
Hideg zöldborsóleves tejfölhabbal, friss mentával
1. A zöldborsót blanchírozzuk, azaz forró, sós vízben főzzük pár percig, majd jeges vízbe tesszük.
2. Olívaolajon megdinsztelünk fél fej vöröshagymát és a fokhagymát, majd a turmixgépbe öntjük és a zöldborsóval, valamint az alaplével lepürésítjük, végül sózzuk, borsozzuk. Friss mentával és tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat!
Hideg gyömbéres eperleves
1. A gyömbért megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és a mézzel felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belefacsarjuk fél lime és fél citrom levét.
2. A megtisztított epret a mézes gyömbérrel, fél lime héjával, a narancslével és a joghurttal összeturmixoljuk. Tejszínhabbal, friss eperrel és bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat!
