Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg lecsóleves

Adásban volt: 2016. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
2016. augusztus 31.

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 6 db zöldpaprika
  • 5 dl alaplé
  • extraszűz olívaolaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikom

Elkészítés

1 adag: 340 kcal

1. A feldarabolt paprikát, paradicsomot és hagymát összeturmixoljuk egy gerezd fokhagymával.

2. A kész léhez ízlés szerint sót és borsot szórunk, majd folyamatos keverés közben extra szűz olivaolajat öntünk.

3. Ha sűrűnek találjuk, tegyünk hozzá még paradicsomot vagy öntsük fel alaplével. Végül a kész levest átszűrjük és hűtőbe helyezzük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Olasz lecsós penne

Olasz lecsós penne

Az olasz lecsó újjászületése: pennével. Egy szenzációs ötlet, amivel nem csak a hűtőben talált maradékokat tudjuk hasznosítani, de finom egytálételt is varázsolhatunk a családnak vacsorára.
Kápiás lecsókrém és juhtúrós gombóc

Kápiás lecsókrém és juhtúrós gombóc

Itt az ősz, ami egyet jelent a kápia paprika szezonjával. Ez a zöldség az, amit bármibe is tegyük, garantáltan fel fogja dobni az ételt. A kápiából érdemes ilyenkor betárazni: mikor szezonja van, általában dupla adagot veszek. Sütőben 220 fokon addig sütöm, amíg elkezd feketedni a héja. Ekkor kiveszem a sütőből és lefedve hagyom kb. negyed órán át hűlni, majd meghámozom. Ami nem kell, kifőzött befőttes üvegbe teszem és felöntöm annyi olajjal, ami ellepi. Természetesen nem csak a paprikát lehet felhasználni, az olajjal is ízesíthetünk később bármit, így érdemes jobb minőségűt választani.
Lecsó gazpacho

Lecsó gazpacho

A spanyol gazpacho magyar változata, kicsivel több fokhagymával és sok-sok paprikával. Az eredmény egy ugyanolyan frissítő nyári leves, mintha a spanyol tengerparton ennénk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!