Hideg, kapros uborkaleves, uborka salsával

Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 5 dl görög joghurt
- só
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 csokor kapor
- 1 db citrom
- Uborka salsa:
- 1 db kígyóuborka
- 1 db citrom
- só
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
Hideg uborkaleves
Az uborkákat alaposan megmossuk és vastagabb karikákra vágjuk. Besózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd rákanalazzuk a görög joghurtot is.
Ráreszeljük az egészre a citrom héját, a levét pedig beleöntjük. A finomra aprított fokhagyma gerezdeket is hozzáadjuk és egy botmixerrel pépesítjük az egészet.
Ha kész, egy szűrőn leszűrjük, átpasszírozzuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Uborka salsa
Az uborkát alaposan megmossuk és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belső, magos részt.
Az uborka megmaradt részét csíkokra vágjuk és felkockázzuk. Besózzuk és meglocsoljuk egy fél citrom levével.
Az újhagymát megtisztítjuk és hajszálvékony karikákra vágjuk, a citromos uborkakockákhoz adjuk, Megszórjuk a finomra aprított kaporral és frissen őrölt borssal.
A levest uborka salsával és friss kaporral tálaljuk tányérban, de lehet belőle frissítő ital is jégkockával.
