Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg, kapros uborkaleves, uborka salsával

Adásban volt: 2015. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
Nyers uborkaleves roppanós uborkabetéttel. Akár első fogásnak, akár hűsítő italnak is szenzációs lehet.
2016. július 25.

Hozzávalók

  • 2 db kígyóuborka
  • 5 dl görög joghurt

  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom
  • Uborka salsa:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db citrom

  • 1 szál újhagyma

Elkészítés

Hideg uborkaleves

Az uborkákat alaposan megmossuk és vastagabb karikákra vágjuk. Besózzuk és meglocsoljuk olívaolajjal, majd rákanalazzuk a görög joghurtot is.
Ráreszeljük az egészre a citrom héját, a levét pedig beleöntjük. A finomra aprított fokhagyma gerezdeket is hozzáadjuk és egy botmixerrel pépesítjük az egészet.
Ha kész, egy szűrőn leszűrjük, átpasszírozzuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Uborka salsa

Az uborkát alaposan megmossuk és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk és egy kanállal kikaparjuk a belső, magos részt.
Az uborka megmaradt részét csíkokra vágjuk és felkockázzuk. Besózzuk és meglocsoljuk egy fél citrom levével.
Az újhagymát megtisztítjuk és hajszálvékony karikákra vágjuk, a citromos uborkakockákhoz adjuk, Megszórjuk a finomra aprított kaporral és frissen őrölt borssal.

A levest uborka salsával és friss kaporral tálaljuk tányérban, de lehet belőle frissítő ital is jégkockával.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Hűsítő leves, az utolsó nyári napokra. Friss, krémes, savanykás és igazán könnyen elkészíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.