
Fotó: shutterstock
Hideg káposztasaláta
Hozzávalók
4-6 személyre- A káposztasalátához:
- 2 csésze radicchio saláta, csíkokra vágva (1 csésze = 237 ml)
- 1 üveg konzerv cékla, lecsöpögtetve, feldarabolva
- ¼ csésze lila hagyma, apró kockára vágva
- 4 csésze friss vörös káposzta, gyalulva
- 6 friss vagy befőtt szilva, kimagozva, felszeletelve
- 1 üveg konzerv vörös káposzta, lecsöpögtetve, feldarabolva
- Az öntethez:
- ¼ csésze növényi olaj
- ¼ csésze ecet
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál reszelt torma
- 2 evőkanál fehérbor
- ½ teáskanál őrölt bors
- ¼ teáskanál só
- menta vagy petrezselyemlevél a tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.
Forrás: germanfoods.org
Megosztom barátaimmal