Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg barackkrémleves

Adásban volt: 2015. július 1.
A recepthez tartozó videó
Jégbe hűtött édes, gyümölcsös krémleves, leheletnyi chilis utánérzettel. A különleges levesbetétektől nyári ünnepi vacsorák tökéletes kezdőfogása.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 1 kg friss őszibarack
  • 3 dl víz
  • 1 citrom
  • chili pehely
  • kevés nyírfacukor
  • csipet só
  • 10 dkg feta
  • 1 csokor menta
  • pár szem pisztácia
  • csipet kurkuma

Elkészítés

A barackot megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A felét feltesszük főni a vízzel együtt. A barack édességétől függően szórunk bele nyírfacukrot és belefacsarjuk egy citrom levét. Ízlés szerint szórunk bele chili pelyhet és egy csipet sót. 15-20 percig főzzük. Ha a barack elveszítené szép élénk színét, csipet kurkumával rásegíthetünk, hogy a leves szép színe megmaradjon.

Ha a barack megpuhult, kihűtjük szobahőmérsékletűre, majd hozzáadjuk a gyümölcs másik felét is és összeturmixoljuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.

Aprított pisztáciával, morzsolt fetával vagy kecskesajttal, friss mentával és kockára vágott, friss őszibarackkal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Málnás őszibarackdzsem

Ezzel a málnás, enyhén mentás, citromos őszibarack lekvárral üvegbe zárhatjuk az igazi nyarat. Ami nagyon jól jön majd télen!
Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Őszibarackos sangria

Őszibarackos sangria

Sangria, melyben ezúttal az őszibarack és a málna dominál.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.