Hideg barackkrémleves
Adásban volt: 2015. július 1.
A recepthez tartozó videó

Jégbe hűtött édes, gyümölcsös krémleves, leheletnyi chilis utánérzettel. A különleges levesbetétektől nyári ünnepi vacsorák tökéletes kezdőfogása.
2016. június 25.
Hozzávalók
- 1 kg friss őszibarack
- 3 dl víz
- 1 citrom
- chili pehely
- kevés nyírfacukor
- csipet só
- 10 dkg feta
- 1 csokor menta
- pár szem pisztácia
- csipet kurkuma
Elkészítés
A barackot megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A felét feltesszük főni a vízzel együtt. A barack édességétől függően szórunk bele nyírfacukrot és belefacsarjuk egy citrom levét. Ízlés szerint szórunk bele chili pelyhet és egy csipet sót. 15-20 percig főzzük. Ha a barack elveszítené szép élénk színét, csipet kurkumával rásegíthetünk, hogy a leves szép színe megmaradjon.
Ha a barack megpuhult, kihűtjük szobahőmérsékletűre, majd hozzáadjuk a gyümölcs másik felét is és összeturmixoljuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.
Aprított pisztáciával, morzsolt fetával vagy kecskesajttal, friss mentával és kockára vágott, friss őszibarackkal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal