Hering tatár
Adásban volt: 2015. február 25.
A recepthez tartozó videó

A modern lengyel konyha remeke ez a tatár, mely ötvözi a hagyományokat az új trendekkel. Kitűnő vendégváró falat, hiszen különleges, finom és gyorsan elkészíthető.
2016. február 15.
Hozzávalók
- sózott hering
- 1 savanyú alma
- 1 nagyobb salottahagyma
- 1 csésze tejföl
- 1 ek reszelt torma (üveges)
- lengyel rozskenyér (rozsos bagett, vagy kifli)
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés
A tejfölt összekeverjük a reszelt tormával.
Apróra vágjuk a salotta hagymát, az almát és a heringet. Összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A rozskenyér szeleteket kisebb, a legjobb, ha falatnyi négyzetekre vágjuk. (Ha esetleg rozsos bagettel dolgozunk, vékonyra fölkarikázzuk.)
Egyenként megkenjük őket a tormás tejföllel – esetleg “haladósabb” megoldás, ha a kenyeret egyben vonjuk be a krémmel, és utána vágjuk föl -, és a rákanalazunk egy-egy adagot a hagymás-almás heringből.
Díszítsük a tetejét petrezselyemlevélkékkel.
Megosztom barátaimmal
