Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hering tatár

Adásban volt: 2015. február 25.
A recepthez tartozó videó
A modern lengyel konyha remeke ez a tatár, mely ötvözi a hagyományokat az új trendekkel. Kitűnő vendégváró falat, hiszen különleges, finom és gyorsan elkészíthető.
2016. február 15.

Hozzávalók

  • sózott hering
  • 1 savanyú alma
  • 1 nagyobb salottahagyma
  • 1 csésze tejföl
  • 1 ek reszelt torma (üveges)
  • lengyel rozskenyér (rozsos bagett, vagy kifli)
  • petrezselyemzöld

  • bors

Elkészítés

A tejfölt összekeverjük a reszelt tormával.
Apróra vágjuk a salotta hagymát, az almát és a heringet. Összekeverjük, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A rozskenyér szeleteket kisebb, a legjobb, ha falatnyi négyzetekre vágjuk. (Ha esetleg rozsos bagettel dolgozunk, vékonyra fölkarikázzuk.)
Egyenként megkenjük őket a tormás tejföllel – esetleg “haladósabb” megoldás, ha a kenyeret egyben vonjuk be a krémmel, és utána vágjuk föl -, és a rákanalazunk egy-egy adagot a hagymás-almás heringből.

Díszítsük a tetejét petrezselyemlevélkékkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fokhagymás-fűszervajas vendégváró bagett

Fokhagymás-fűszervajas vendégváró bagett

Nagyon egyszerűen elkészíthető ez az ínycsiklandóan ropogós és fűszeres vendégváró fogás. A fokhagymás-vajas bagettet már előre bekészíthetjük, a sütéssel azonban érdemes megvárni a vendégeket, hogy melegen tudjunk tálalni.
Gyors vendégvárók

Gyors vendégvárók

Marinált olívabogyó, tonhal pástétom, kecskesajtos, körtés bagett. Nincs az a vendégség, amin ezekkel ne aratnánk sikert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.