Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házias fogások, karakteres ízek - 1.rész : Tésztában sült kolbász mézes-mustáros hagymával

Ezek a kényeztető új receptek kárpótolnak bennünket az esős napokért – kellemes időtöltést jelentenek a konyhában és hangulatos estéket a kanapén.
2017. október 28.

Ez a látványos fogás lényegében egy kolbásszal sült Yorkshire pudding. Kínáljuk tejszínes burgonyapürével és párolt káposztával. Tökéletes választás egy hűvös őszi napra.

Hozzávalók

4 főre
  • 120 g liszt
  • 3 nagy tojás
  • 275 ml félzsíros tej
  • 12 kis, összefűzött vagy 1 hosszú, vékony sütni való kolbász (chipolata)
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 4 szál rozmaring vagy kakukkfű, kisebb darabokra vágva
  • burgonyapüré és párolt zöldség
  • a tálaláshoz (elhagyható)
  • A mézes-mustáros hagymához
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • 2 nagy fej lila hagyma félbevágva és vékonyan felszeletelve
  • 2 ek. liszt
  • 2 tk. angol mustárpor
  • 1 csirkehúsleves-kocka
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. magos mustár

Elkészítés

1 Egy keverőkancsóban vegyítsük össze a lisztet a tojással, a tejjel és ½ tk. sóval, majd félretéve pihentessük a tésztát legalább 30 percig. Melegítsük elő a sütőt (villany: 220 fok, légkeveréses: 200 fok, gáz: 7-es fokozat).

2 Ha összefűzött kis kolbásszal készítjük, akkor tekerjük szét a kapcsolódásnál, és nyomkodjuk benne szét a tölteléket, hogy kitöltsük a réseket és egy hosszú kolbászunk legyen. Lazán feltekerve tegyük a kolbászt egy nagy öntöttvas vagy sütőben is használható serpenyőbe (a miénk 25 cm átmérőjű volt). Csorgassuk rá az olajat, és süssük az előmelegített sütőben 12-15 percen át.

3 Vegyük ki a serpenyőt a sütőből, és óvatosan emeljük fel a kolbászt. Öntsük alá a tésztát, majd engedjük vissza a kolbászt tetejére. Szórjuk meg a zöldfűszerrel és rakjuk vissza a sütőbe 25-30 percre. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert a Yorkshire pudding összeesik.

4 Közben a mézes-mustáros hagymához forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát körülbelül 10 percig, míg kara­mel­li­zálódni kezd. Keverjük hozzá a lisztet és a mustárport az összemorzsolt leveskockával együtt. Apránként öntsünk hozzá 500 ml vizet, és kevergetve főzzük, míg sima mártást kapunk. Keverjük bele a mézet és a mustárt, sózzuk ízlés szerint. Forraljuk 5 percig, majd kínáljuk a tésztában sült kolbászhoz a burgonyapürével és a zöldségekkel együtt.

rost • kalcium

Adagonként: 6591 kcal • 29 g zsír • 8 g telített zsírsav  • 57 g szénhidrát • 19 g cukor • 6 g rost • 23 g fehérje  • 3 g só

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.