
Házi sós keksz
Adásban volt: 2013. augusztus 16.
Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.
2015. november 18.
Hozzávalók
- 7,5 dkg liszt
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 ek cukor
- 1/2 tk só
- pirospaprika
- 5 dkg hideg vaj
- 6 dl víz
- liszt szóráshoz
Elkészítés
A lisztet, a cukrot, a sót, a pirospaprikát és a kockákra vágott nagyon hideg vajat aprítógépbe tesszük. Finom morzsa állagúra aprítjuk. Majd egy tálba (vagy nyújtódeszkára) öntjük, és a jéghideg víz hozzáadásával omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, és vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megsózzuk. 200 C fokos sütőben 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük a kekszeket.
Megosztom barátaimmal