Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi ricottás gnocchi mentás zöldborsóval (gluténmentes)

A boltban kapható gnocchiban legtöbbször búzaliszt van, ezért a gluténérzékeny ezt is magának készíti. Jelen esetben ricottával, mert így lesz habkönnyű és jól kezelhető.
2016. július 8.

Hozzávalók

4 fő
  • A gnocchihoz:
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán, reszelve
  • 7 dkg fehér rizsliszt
  • 3 dkg cirokliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dkg burgonyakeményítő
  • 1 tojás

  • frissen őrölt bors
  • néhány reszelésnyi szerecsendió
  •  
  • A borsópüréhez:
  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • 5 dkg parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor mentalevél

  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • a formázáshoz fehér rizsliszt
  • a sütéshez vaj

Elkészítés

A gnocchi összes hozzávalóját gyorsan összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre a mélyhűtőbe tesszük (vagy legalább 1 órára hűtőbe).

Közben a zöldborsót blansoljuk, azaz sós, lobogó forró vízbe dobjuk kb. 4 percre, majd hideg víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük.
A ¾ részét turmixgépben pürésítjük a parmezánnal, a fokhagymával, a mentalevelekkel és annyi blansolóvízzel, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Visszatérünk a gnocchihoz: a tésztát két folpack között, rizsliszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokból rudakat sodrunk, azokat 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és egy villa hátával mintát nyomunk rájuk. Lobogó sós vízben kifőzzük, és olvasztott, enyhén barnított vajban kicsit átpirítjuk.

Tálaláskor a vajas gnocchira pötyögtetjük a zöldborsópürét, rászórjuk a félretett zöldborsót, és mentával megszórja, kevés citromlével meglocsolva fogyasztjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Sós teasütemény (gluténmentes)

Sós teasütemény (gluténmentes)

Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!
Csokitart (gluténmentes)

Csokitart (gluténmentes)

Egy franciáktól ellesett módszerrel készülő, könnyű, mandulás omlós tésztán mennyei, krémes csokoládéréteg lapul. Vigyázat, a csokitart addiktív édesség!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!