Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi pácolt lazac

Adásban volt: 2014. december 19.
A recepthez tartozó videó
Az ünnepi előétel a karácsonyi asztalra kerülhet, ha nem felejtjük el bepácolni egy nappal előtte.
2015. december 26.

Hozzávalók

  • 50 dkg lazacfilé
  • 20 dkg durva szemű só
  • 20 dkg nádcukor
  • kapor
  • 1 narancs
  • 1 citrom

Elkészítés

Összekeverjük a sót és a cukrot, reszelt narancshéjat és reszelt citromhéjat. Frissen tartó fóliával kibélelünk egy tepsit. A sós-cukros alap felét a tepsi aljára szórjuk, majd jön a lazac és a másik felével beborítjuk a halat. Egy csokor kaprot még ráteszünk. Becsomagoljuk a fóliába. Hűtőben legalább 12 órára pácolni hagyjuk. Ha kivettük a hűtőből, a maradék pácot lemossuk róla, és megtöröljük. Hajszálvékony szeletekre vágva tálaljuk.

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen elkészíthetjük mi is az ázsiai éttermekből ismert fogásokat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?