Házi pácolt lazac
Adásban volt: 2014. december 19.
A recepthez tartozó videó

Az ünnepi előétel a karácsonyi asztalra kerülhet, ha nem felejtjük el bepácolni egy nappal előtte.
2015. december 26.
Hozzávalók
- 50 dkg lazacfilé
- 20 dkg durva szemű só
- 20 dkg nádcukor
- kapor
- 1 narancs
- 1 citrom
Elkészítés
Összekeverjük a sót és a cukrot, reszelt narancshéjat és reszelt citromhéjat. Frissen tartó fóliával kibélelünk egy tepsit. A sós-cukros alap felét a tepsi aljára szórjuk, majd jön a lazac és a másik felével beborítjuk a halat. Egy csokor kaprot még ráteszünk. Becsomagoljuk a fóliába. Hűtőben legalább 12 órára pácolni hagyjuk. Ha kivettük a hűtőből, a maradék pácot lemossuk róla, és megtöröljük. Hajszálvékony szeletekre vágva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal