Házi mustár egyszerűen
Adásban volt: 2014. február 5.
A recepthez tartozó videó

Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű dolog házilag mustárt készíteni, és az alaprecept után pedig következhetnek a különleges változatok.
2016. május 2.
Hozzávalók
- 1 dl almaborecet
- 1 dl almalé
- 5 dkg mustármag
- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 alma
Elkészítés
A mustármagot egy-két napra beáztatjuk az almalé és almaecet keverékébe.
A mustárt készítésekor az egészet egy keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a reszelt tormát, egy negyed teáskanálnyi kurkumát és a mézet, majd botmixerrel pürésítjük.
Amennyiben frissen tálaljuk, érdemes hozzákeverni egy reszelt almát is, ez enyhíti a csípősségét.
Megosztom barátaimmal