Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi mogyoróvajas oreo keksz

Ráadásul cukormentes!
2016. szeptember 18.

Hozzávalók

15 db kekszhez
  • 150 g rizsliszt
  • 100 g kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 100 g eritrit
  • 30 g holland kakaópor
  • 200 g sótlan földimogyoró
  • 2 evőkanál földimogyoró olaj

Elkészítés

Nagy felhajtás van most ekörül az eredetileg amerikai édesség körül- és valljuk be, nem is ok nélkül. Egyszerre krémes és roppanós, tejbe mártogatva is nagyon finom. Viszont sajnos már egy egészen apró keksz is nagyon sok cukrot tartalmaz, úgyhogy ha gyakrabban szeretnénk fogyasztani ezt a kis finomságot, akkor jobb, ha kikísérletezzük az otthon elkészíthető cukormentes változatot, például házi mogyoróvajjal töltve!

1. A sütőt melegítsük elő légkeveréssel 180°C-ra.

2. Keverjük össze a keksz száraz hozzávalóit; a rizslisztet (vagy más liszt alternatívát), a sütőport, a kakaóport és az eritritet. Külön keverjük össze a felolvasztott kókuszolajt a tojással, majd adjuk a száraz hozzávalókhoz. Formáljunk egy jól gyúrható gombócot a tésztából.

3. Liszttel megszórt nyújtódeszkán nyújtsuk ki a tésztánkat kb. 0,5 cm vastagra. Egy tetszőleges átmérőjű kör alakú kiszúróval vágjuk ki a keksz darabokat, majd helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Toljuk a sütőbe kb. 15 percre.

4. Amíg megsül a keksz, készítsük el a mogyoróvaj tölteléket.

5. Ehhez nincs más dolgunk, mint erős késű aprítógépbe önteni a sótlan földimogyorót a földimogyoró olajjal és addig aprítani, amíg teljesen egynemű és krémes nem lesz. Először csak darabossá válik a mogyoró, majd lisztes állaga lesz, végül kb. 10 perc után eléri a megfelelő krémességet.

6.  Aprítás közben kevergessük meg párszor a mogyorót, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Ha szeretnénk ropogós mogyoróvajat, akkor még az elején vegyünk ki egy kisebb marék felaprított mogyorószemet, és csak a végén keverjük vissza a krémhez.

7. Ha megsültek a kekszek, hagyjuk őket hűlni kb. negyed óráig, majd két-két keksz közé kenjünk ízlés szerint a házi mogyoróvajunkból.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kókuszos-zabkekszes mangótorta mascarponével

Kókuszos-zabkekszes mangótorta mascarponével

Németh Juci, a Budapest Bárral a világon sokfelé eljutott már. Ez a sütemény is egy ilyen alkalommal került közelebbi viszonyba az énekesnővel, aki azóta itthon is gyakran készíti családjának.
Mandulás keksz

Mandulás keksz

Hihetetlenül könnyű és ropogós keksz, reggeli kávéhoz, délutáni teához vagy az uzsonnás dobozba. Legjobb pedig, hogy az elkészítése 15 percet vesz igénybe.
Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!