Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi mézes mustár

Adásban volt: 2015. február 24.
A recepthez tartozó videó
Sültekhez, főtt sonkákhoz, házi véreshurkához fantasztikusan passzol a mézes mustár, amit házilag tehetünk még különlegesebbé.
2016. március 15.

Hozzávalók

  • 25 dkg dijoni mustár
  • 15 dkg méz
  • kurkuma
  • 1 alma

Elkészítés

A mézet egy lábosban, alacsony hőfokon felmelegítjük, amíg folyékony állagú nem lesz.
Kurkumával fűszerezzük.
3-4 almaszeletet héjastul felkockázunk, és pár percig főzzük, míg picit meg nem puhul.

A meleg almás mézet elkeverjük a mustárral, Amikor kihűl, kissé megszilárdul.

Ízlés szerint pürésíthetjük botmixerrel, vagy készíthetjük reszelt almával.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi chilipaszta

Házi chilipaszta

"Erős Pista" is lehet az asztalon, de nem eredetibb ötlet, ha a saját chili pasztánkkal kínáljuk a vendégeket?
Vaníliás cukor házilag

Vaníliás cukor házilag

Sütemények, desszertek, édességek hozzávalói közt szinte mindig ott szerepel a vaníliás cukor. Most megmutatjuk, hogy készíthető el otthon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.