Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi kréker

Vigyetek magatokkal egészséges nasit az esti házibuliba!
2018. december 31.

Amíg karácsonyra főleg édes sütik készültek, szilveszterre jöhetnek a sós ropogtatnivalók a pezsgő mellé. Ez a házi kréker egy gyors és egyszerű módja annak, hogy olyat nasizzunk, aminek tisztában vagyunk az összetevőivel is.

Hozzávalók

egy nagy tepsihez
  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg zsírszegény reszelt sajt
  • 2 ek. köménymag
  • 16 dkg zabliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • himalája só

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

Összekeverjük a tojásokat a puha vajjal és a reszelt sajttal, majd beleszórjuk a köménymagot, a lisztet és a sütőport. Végül ízlés szerint sózzuk. Jól formázható tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd liszttel megszórt nyújtódeszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és kés vagy derelyevágó segítségével apró háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a krékereket, és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Matchás keksz

Matchás keksz

Hiányzik még valami finomság a fémdobozból? Gökler Kriszti csodás színű, egészséges hozzávalókból álló keksze gasztroajándéknak vagy vendégvárónak is kitűnő.
Reform töltött káposzta

Reform töltött káposzta

A vegán változat.
Mézeskalács granola

Mézeskalács granola

Kezdjünk időben hozzá a házi készítésű gasztroajándékokhoz!

Napi ajánlatunk

Top videók