Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi kifli

Adásban volt: 2015. június 4.
A recepthez tartozó videó
Illatozó, roppanós házi kifli, a tökéletes reggeli főszereplője. Nem is kell hozzá nagyon más, mint egy kis vaj vagy tejföl és egy jó nagy pohár tej.
2016. július 18.

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos tej
  • 7 dkg lágy vaj
  • fél kocka élesztő
  • 3 kk só
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk porcukor
  • 1 ek olaj a nyújtáshoz

Elkészítés

A liszteket előre szitáljuk át, az élesztőt pedig langyos tejben, kevés cukorral futtassuk fel.
A két fajta lisztet egy keverőtálban öntsük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a puha vajat és a sót. Először egy fakanállal keverjük össze a hozzávalókat, majd kézzel alaposan gyúrjuk össze. A keverőtálból kivéve a tésztát, még a gyúródeszkán is jó 10 percet dagasszuk tovább. Meleg helyen, egy kelesztőtálban, 40-50 percig hagyjuk megkelni.

Amikor megkelt, még egyszer egy olajos gyúródeszkán gyúrjuk át, vágjuk három részre, és nyújtsuk külön-külön 0,5-1 cm vastag kerek (pizza) formákra. Az így kapott korongokat vágjuk hat cikkelyre, és az így kapott háromszögeket a szélesebb oldaluknál tekerjük fel, majd hajlítsuk kifli formára. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Kevés olajjal kenjük meg, hogy ne száradjanak ki, és 15-20 percig  meleg helyen kelesszük.
190 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt süssük készre.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Házi burgonyás kifli

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli, reggeli kezdéshez vagy tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.