Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi halrudacskák

Adásban volt: 2014. április 11.
A recepthez tartozó videó
A legjobb házi halrudacskák, nemcsak gyerekeknek.
2015. december 23.

Hozzávalók

  • 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal, naphal)
  • 3 tojásfehérje
  • liszt
  • 12 dkg kenyérmorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • olaj

Elkészítés

A halfiléket csíkokra vágjuk és lisztbe forgatjuk. A tojásfehérjét habosra felverjük, de nem keményre, és ebbe is beleforgatjuk a halrudacskákat. Összekeverjük a kenyérmorzsát a reszelt parmezánsajttal és végül ebbe is átforgatjuk a halszeleteket. Ezután egy serpenyőben, forró olajban elősütjük őket. Ezt követően sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C fokos sütőben 10 perc alatt elkészülnek.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Eperbor sabayon

Eperbor sabayon

Friss eperborhab gránátalmával és ananásszal, vagy bármilyen idénygyümölccsel, akár télen is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!