Házi gyros, sütőben sült citromos burgonya

Hozzávalók
- 50 dkg sertéslapocka
- fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- szárított oregano
- friss rozmaring
- 1 fej lila hagyma
- 50 dkg krumpli
- 1 citrom
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
A sertéslapockát csíkokra vágjuk és bepácoljuk olajjal, szárított oregánóval, egy kevés friss rozmaringgal és kakukkfűvel, sóval, borssal. 20-30 percig pihentetjük. Addig a lila hagymát csíkokra szeleteljük és pár csepp ecettel és sóval bepácoljuk. A hús sütéséhez a serpenyőt felforrósítjuk, amikor szinte füstöl öntünk bele egy kevés olajat, és a húsokat előszőr magas hőfokon kérgesítjük, majd a hőt lejjebb vesszük, hogy át is süljön. Amikor átsültek a hőt újra feljebb vesszük és mégegyszer rápirítunk a húsra, hogy pirosas és ropogós legyen.
A burgonyákat megmossuk és héjastól hasábokra vágjuk. Egy nejlonzacskóba tesszük a krumplikat, meglocsoljuk olajjal, belereszeljük egy citrom héjat, sózzuk, borsozzuk. A zacskóban jól összerázzuk a krumplikat és a fűszereket, így mindegyiket szépen egyenletesen bevonja a fűszeres olaj. Sütőpapírral fedett sütőlapra rakosgatjuk őket és 200 C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.