Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi currypaszta

Adásban volt: 2014. október 6.
A recepthez tartozó videó
A currypaszta is akkor az igazi, ha házilag készül, ráadásul pont annyira lesz csípős, amennyire mi szeretnénk!
2015. február 11.

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • koriandermag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • édesköménymag
  • római köménymag
  • lime
  • 4-5 karika friss gyömbér
  • friss chili
  • olívaolaj
  • koriander levél

Elkészítés

Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a koriandert és a kétféle köményt, ettől a bennük lévő illóolaj fölszabadul.

A többi hozzávalót tegyük egy aprítógépbe: a felaprított hagymát, fokhagymát,  gyömbért, a kimagozott chilit (a magokat csak akkor hagyjuk benne, ha igazán csípős pasztát szeretnénk), a lime héjat, és a felaprított korianderzöldet. A közben megpirult fűszereket is  hozzászórjuk. Pürésítjük. Ha nem elég krémes, töltsünk hozzá pár csepp olajat. Hűtőben, mélyhűtőben hosszabb ideig eltartható. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Curry-s kókusztejes krumplifőzelék

Egzotikusra hangolt krumplifőzelék, céklatócsnival és friss korianderrel. Ezt a gyerekek is szeretni fogják!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!