Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi citromkrém

Adásban volt: 2013. augusztus 27.
A recepthez tartozó videó
A fanyar és édes citromkrém menüben vagy önmagában is remek választás.
2015. október 18.

Hozzávalók

  • 10dkg cukor
  • 2 nagy citrom héja
  • 3 citrom leve
  • 4 tojássárgája
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg vaj

Elkészítés

Lábasban összekeverjük a citrom levét, a lereszelt héját és a cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat és simára keverjük. Állandó keverés közben takarékon addig főzzük, amíg nem kezd el rotyogni. Ekkor kis darabonként hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik (egy sűrű vaníliakrém állagúnak kell lennie). Lehűtjük és a hűtőben tároljuk. Érdemes előző nap kell elkészíteni, hogy a hűtőben megszilárduljon.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes máktorta

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

Most akkor melyik héjú citromot is vegyem?

A kezeletlen héjú citromok és narancsok már a kapu mögött melegítenek, a kisebb delikátokban egymásra tornyozott rekeszek között egyensúlyozva juthatunk a megszokottól egészen eltérő élményt nyújtó gyümölcsökhöz. A nagy áruházláncok is egyre gyakrabban írják ki a citrusfélék tábláira. De ki mit kezel?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!