Házi citromkrém
Adásban volt: 2013. augusztus 27.
A recepthez tartozó videó

A fanyar és édes citromkrém menüben vagy önmagában is remek választás.
2015. október 18.
Hozzávalók
- 10dkg cukor
- 2 nagy citrom héja
- 3 citrom leve
- 4 tojássárgája
- 2 egész tojás
- 12 dkg vaj
Elkészítés
Lábasban összekeverjük a citrom levét, a lereszelt héját és a cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egész tojásokat és simára keverjük. Állandó keverés közben takarékon addig főzzük, amíg nem kezd el rotyogni. Ekkor kis darabonként hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik (egy sűrű vaníliakrém állagúnak kell lennie). Lehűtjük és a hűtőben tároljuk. Érdemes előző nap kell elkészíteni, hogy a hűtőben megszilárduljon.
Megosztom barátaimmal