
Házi bazsalikom-rukkola pestóval forgatott tészta
Hozzávalók
4 fő- 25 dkg tetszőleges száraztészta (rövidebb fajta)
- só
- 10 dkg reszelt parmezán
- 2 nagy marék bazsalikomlevél
- 10 dkg mandula
- olívaolaj
- 1 nagy marék rucola
- A tálaláshoz:
- koktélparadicsom
- fekete olajbogyó
- mozzarella
- parmezán
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére, azaz roppanósra főzzük, leszűrjük, majd átöblítés nélkül félretesszük.
2. A reszelt sajtot és a mandulát mozsárban összetörjük a megmosott fűszernövényekkel, sózzuk, majd apránként annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy ízlés szerint sűrűbb vagy krémesebb pestót kapjunk. Összeforgatjuk a tésztával, majd cikkezett koktélparadicsomokkal, olajbogyóval, mozzarellával dúsítva, reszelt parmezánnal meghintve, valamint bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
