Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi bazsalikom-rukkola pestóval forgatott tészta

Csigó Zita receptje
2016. augusztus 21.

Hozzávalók

4 fő
  • 25 dkg tetszőleges száraztészta (rövidebb fajta)

  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 nagy marék bazsalikomlevél
  • 10 dkg mandula
  • olívaolaj
  • 1 nagy marék rucola
  • A tálaláshoz:
  • koktélparadicsom
  • fekete olajbogyó
  • mozzarella
  • parmezán
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

1.  A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére, azaz roppanósra főzzük, leszűrjük, majd átöblítés nélkül félretesszük.

2.  A reszelt sajtot és a mandulát mozsárban összetörjük a megmosott fűszernövényekkel, sózzuk, majd apránként annyi olívaolajat csorgatunk hozzá, hogy ízlés szerint sűrűbb vagy krémesebb pestót kapjunk. Összeforgatjuk a tésztával, majd cikkezett koktélparadicsomokkal, olajbogyóval, mozzarellával dúsítva, reszelt parmezánnal meghintve, valamint bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Olasz paradicsomos tészta (bucatini all' amarticiana)

Olasz paradicsomos tészta (bucatini all' amarticiana)

Semmi más, mint egy kis szalonna, paradicsomszósz, fokhagyma és már kész is a legegyszerűbb olasz alap mártás.
 Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

Olasz babos tészta (Pasta e fagioli)

A bab és a tészta elsőre furcsa párosításnak hangozhat, de az olaszoknak mindig hihetünk.
Tripla paradicsomos tésztasaláta

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Egyszerűen elkészíthető tésztából, paradicsomból és zöldfűszerekből összeállított saláta, vendégségre, piknikre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.