Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Három sajtos fondue

Adásban volt: 2017. november 28.
A recepthez tartozó videó
2017. november 28.

Hozzávalók

2 személyre
  • 20 dkg asiago sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg gorgonzola sajt
  • 1 kicsi kovászos kenyér
  • 1-2 dl fehérbor
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 dl hideg víz
  • 1 kk étkezési keményítő

Elkészítés

1. Az asiago sajtot lereszeljük, majd fehérborral felöntve egy lábasban elkezdjük lassan olvasztani. Ezután adjuk hozzá a gorgonzolát és a mustárt, majd a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt.

2. A kenyeret vagy a bagettet nagyobb kockákra vágjuk úgy, hogy mindegyiken legyen héj. Egy forró serpenyőben olívaolajon megpirítjuk őket, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal és átforgatjuk benne. Ezt mártogatjuk a fondue-be. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szardellás fondue (Bagna cauda)

Szardellás fondue (Bagna cauda)

Egészséges téli vendégváró mártogatós nem több, mint 5 perc alatt. Sok-sok nyers zöldséggel csajos estékre a legbiztosabb befutó.
Minimál fondue

Minimál fondue

Egy hideg estén a legjobb választás egy gyors, tápláló, folyósan melengető sajtfondue. A hangsúly most a gyorson van, amíg kockázzuk a kenyeret és az almát el is készül a mártogatós. Ráadásul még mosogatni sem kell utána.
Egyszerű sajtos keksz

Egyszerű sajtos keksz

Finom ropogtatnivaló uzsonnára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!