Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Harcsapaprikás túrós nokedlivel és bacon chipsszel

Adásban volt: 2015. november 20.
A recepthez tartozó videó
Harcsapaprikást a bográcsidőszak után? Igen, lehetséges! Méghozzá nem is olyan bonyolult, a túrós nokedli pedig teljesen újszerűvé teszi ezt a hagyományos fogást.
2015. november 20.

Hozzávalók

  • Harcsapaprikás:
  • 50 dkg harcsafilé
  • 5 dkg zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 db kápia paprika
  • pirospaprika
  • hal alaplé
  • Túrós nokedli:
  • 10 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg liszt

  • olaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 5 szelet bacon

Elkészítés

Olvasztott zsíron megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Mikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és a paradicsomot. Felöntjük kevés halalaplével és a zöldségeket puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek megszórjuk pirospaprikával, de nem keverjük el. Ha a lecsós alap besűrűsödött, kevés tejföllel és tejszínnel elkeverjük és egy botmixerrel pürésítjük. Szűrőn átszűrjük, így még selymesebb lesz a szósz.

Közben a harcsafilé zsírosabb részeit eltávolítjuk, a filét pedig vastagabb kockákra vágjuk. alaposan besózzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kérgesre pirítjuk, minden oldalánál.

A nokedlihez a túrót, a tojást és a tejfölt alaposan kikeverjük egy csipet sóval, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet is. A klasszikus nokedli tésztánál kicsivel sűrűbbre csináljuk.
Forró, sós vízben egy kiskanál segítségével nagyobb nokedliket szaggatunk és éppen forrásban lévő vízben kifőzzük.

A bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt lapos tepsire fektetjük, egy másik sütőpapírral lefedjük és egy mélyebb tepsivel lenyomjuk felülről. 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, Vigyázzunk, nehogy megégjen!

Tálaláskor a lecsós szószba tesszük a nokedliket, a harcsakockákat. Ropogós baconnel és karikára vágott csípős zöldpaprikával díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rántott harcsa rozmaringos sült paszternákkal (gluténmentes)

Rántott harcsa rozmaringos sült paszternákkal (gluténmentes)

Fish and chips szuperegészséges kiadásban. A panír univerzális: tökéletes rántott csirkéhez vagy disznóhúshoz is.
Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.