Harcsapaprikás túrós nokedlivel és bacon chipsszel

Hozzávalók
- Harcsapaprikás:
- 50 dkg harcsafilé
- 5 dkg zsír
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 db kápia paprika
- pirospaprika
- hal alaplé
- Túrós nokedli:
- 10 dkg túró
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 50 dkg liszt
- só
- olaj
- 1 db zöldpaprika
- 5 szelet bacon
Elkészítés
Olvasztott zsíron megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Mikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és a paradicsomot. Felöntjük kevés halalaplével és a zöldségeket puhára főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek megszórjuk pirospaprikával, de nem keverjük el. Ha a lecsós alap besűrűsödött, kevés tejföllel és tejszínnel elkeverjük és egy botmixerrel pürésítjük. Szűrőn átszűrjük, így még selymesebb lesz a szósz.
Közben a harcsafilé zsírosabb részeit eltávolítjuk, a filét pedig vastagabb kockákra vágjuk. alaposan besózzuk és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon kérgesre pirítjuk, minden oldalánál.
A nokedlihez a túrót, a tojást és a tejfölt alaposan kikeverjük egy csipet sóval, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet is. A klasszikus nokedli tésztánál kicsivel sűrűbbre csináljuk.
Forró, sós vízben egy kiskanál segítségével nagyobb nokedliket szaggatunk és éppen forrásban lévő vízben kifőzzük.
A bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt lapos tepsire fektetjük, egy másik sütőpapírral lefedjük és egy mélyebb tepsivel lenyomjuk felülről. 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, Vigyázzunk, nehogy megégjen!
Tálaláskor a lecsós szószba tesszük a nokedliket, a harcsakockákat. Ropogós baconnel és karikára vágott csípős zöldpaprikával díszítjük.
