Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Harcsafilé sajtos makarónival

Adásban volt: 2016. március 21.
A recepthez tartozó videó
Végtelenül egyszerűen elkészíthető vacsora a sajtos makaróni. Ha tápértékben kevésnek találnánk, gyorsan süssünk mellé harcsafilét.
2016. március 21.

Hozzávalók

  • 1 csomag tészta
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • friss kakukkfű
  • 1 dl alaplé

  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • Harcsafilé:
  • 40 dkg harcsafilé
  • olívaolaj
  • vaj

  • bors

Elkészítés

Sajtos makaróni

A tésztát sós vízben feltesszük főzni.
Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megfuttatjuk benne, vigyázva nehogy megpiruljon kb. 4-5 perc alatt. Hozzáadjuk a tejszínt, csomómentesre keverjük és további 10 percig főzzük, ízesítésnek tehetünk bele egy ág kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű lenne a szósz, engedjük fel kevés alaplével.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és a reszelt sajt 2/3-át. 
Egy tűzálló tálba tesszük és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Grillfokozaton 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.

Harcsafilé

A filé egyik oldalát lehártyázzuk és feldaraboljuk egyenlő nagyságú szeletekre. Egy konyhai papírtörlővel itassunk le minden nedvességet a halról, így biztosan nem ég le sütéskor. Sózzuk be alaposan. 
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk egyik oldalról, majd megfordítjuk a szeleteket és egy kocka vajat teszünk mellé a serpenyőbe, amivel meglocsoljuk a harcsafiléket. Vigyázzunk nehogy túlsüljön, könnyen kiszáradhat.

Vágott petrezselyemmel és snidlinggel tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sajtos makaróni, az amerikai álom

Sajtos makaróni, az amerikai álom

Az egyik legnépszerűbb amerikai étel a sajtos makaróni, ami inkább egy életfelfogás, mint csak egy szimpla recept. Egyszerű étel, melybe nem lehet belekötni. Akkor jó, ha krémes, gazdag és elég sajtos. A tésztán kívül minden jól variálható benne. Készíthetjük köretnek, akármilyen sajtot reszelhetünk rá, és bármilyen ropogós feltéttel kiegészíthetjük.
Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.
Gombás gersli rizottó harcsával

Gombás gersli rizottó harcsával

A gersli egészséges, olcsó és nagyon finom. Gombával rizottóként elkészítve remek köret a harcsához.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.