Harcsafilé sajtos makarónival

Hozzávalók
- 1 csomag tészta
- 10 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- friss kakukkfű
- 1 dl alaplé
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
- Harcsafilé:
- 40 dkg harcsafilé
- olívaolaj
- vaj
- só
- bors
Elkészítés
Sajtos makaróni
A tésztát sós vízben feltesszük főzni.
Közben elkészítjük a sajtmártást: a vajat egy lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és megfuttatjuk benne, vigyázva nehogy megpiruljon kb. 4-5 perc alatt. Hozzáadjuk a tejszínt, csomómentesre keverjük és további 10 percig főzzük, ízesítésnek tehetünk bele egy ág kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű lenne a szósz, engedjük fel kevés alaplével.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát és a reszelt sajt 2/3-át.
Egy tűzálló tálba tesszük és a maradék reszelt sajtot a tetejére szórjuk. Grillfokozaton 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Harcsafilé
A filé egyik oldalát lehártyázzuk és feldaraboljuk egyenlő nagyságú szeletekre. Egy konyhai papírtörlővel itassunk le minden nedvességet a halról, így biztosan nem ég le sütéskor. Sózzuk be alaposan.
Forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk egyik oldalról, majd megfordítjuk a szeleteket és egy kocka vajat teszünk mellé a serpenyőbe, amivel meglocsoljuk a harcsafiléket. Vigyázzunk nehogy túlsüljön, könnyen kiszáradhat.
Vágott petrezselyemmel és snidlinggel tálaljuk.
