
Ham and eggs, a luxus reggeli
Hozzávalók
- 4 tojás
- 2 szelet pármai sonka
- snidling vagy újhagyma
- medvehagymapesztó (medvehagyma, parmezán, olívaolaj, jó, bors, fenyőmag összeturmixolva)
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés
A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verem, két nagykanál segítségével nagyobb galuskákat formázok belőle, és vízgőz fölött pár pillanat alatt megszilárdítom a külsejüket. Pesztócsíkkal megdíszített tányérokra teszem a tojáshabokat, majd kb. 15 másodpercre forró vízbe merített tojássárgájákat teszek rájuk, amit sózok, borsozok, és megdíszítem snidlinggel vagy újhagymával. Végül a serpenyőben ropogósra pirított sonkaszeleteket a tojáshabba tűzöm. Kínáláskor megmetszem a tojássárgáját.
