Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hallal töltött pite

Tökéletes könnyű vacsorára: az egyszerűsége ellenére mutatós, finom és egészséges is.
2016. április 25.

Hozzávalók

  • 30 dkg szürkeharcsa
  • fél póréhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 1 tojás
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek. zsiradék

Elkészítés

A zsiradékon megpároljuk a felaprított póréhagymát és zöldpaprikát. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és halat.
A harcsa viszonylag gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl: akkor jó a töltelék, amikor a hal már átfőtt, de a keverék már nem vizes. Ha elkészült hagyjuk hűlni kicsit, majd tegyük hozzá a nyers tojást.

 Közben kivajazunk egy 20-25 cm-es sütőformát és a leveles tésztát duplájára nyújtjuk. A tésztával kibéleljük a formát, beletesszük a tölteléket és a szélén kilógó széleket ráhajtjuk, tojással megkenjük és készre sütjük.

Kicsivel több időráfordítással pedig – ha eddig nem sikerült volna – ebben az ételben kiélhetjük minden kreativitásunk: jöhetnek a hal, vagy bármi más alakú piték.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!