Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hallal töltött pite

Tökéletes könnyű vacsorára: az egyszerűsége ellenére mutatós, finom és egészséges is.
2016. április 25.

Hozzávalók

  • 30 dkg szürkeharcsa
  • fél póréhagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 1 tojás
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 ek. zsiradék

Elkészítés

A zsiradékon megpároljuk a felaprított póréhagymát és zöldpaprikát. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és halat.
A harcsa viszonylag gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl: akkor jó a töltelék, amikor a hal már átfőtt, de a keverék már nem vizes. Ha elkészült hagyjuk hűlni kicsit, majd tegyük hozzá a nyers tojást.

 Közben kivajazunk egy 20-25 cm-es sütőformát és a leveles tésztát duplájára nyújtjuk. A tésztával kibéleljük a formát, beletesszük a tölteléket és a szélén kilógó széleket ráhajtjuk, tojással megkenjük és készre sütjük.

Kicsivel több időráfordítással pedig – ha eddig nem sikerült volna – ebben az ételben kiélhetjük minden kreativitásunk: jöhetnek a hal, vagy bármi más alakú piték.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.