
Hallal töltött pite
Hozzávalók
- 30 dkg szürkeharcsa
- fél póréhagyma
- 1 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 1 tojás
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek. zsiradék
Elkészítés
A zsiradékon megpároljuk a felaprított póréhagymát és zöldpaprikát. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és halat.
A harcsa viszonylag gyorsan elkészül, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl: akkor jó a töltelék, amikor a hal már átfőtt, de a keverék már nem vizes. Ha elkészült hagyjuk hűlni kicsit, majd tegyük hozzá a nyers tojást.
Közben kivajazunk egy 20-25 cm-es sütőformát és a leveles tésztát duplájára nyújtjuk. A tésztával kibéleljük a formát, beletesszük a tölteléket és a szélén kilógó széleket ráhajtjuk, tojással megkenjük és készre sütjük.
Kicsivel több időráfordítással pedig – ha eddig nem sikerült volna – ebben az ételben kiélhetjük minden kreativitásunk: jöhetnek a hal, vagy bármi más alakú piték.
