Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halfilé kapribogyós grenoble-i mártással

Adásban volt: 2015. március 26.
A recepthez tartozó videó
Elegáns és szuper egyszerű étel. Ha betartunk pár konyhai alapszabályt, akkor egy nagyszerű és egészséges vacsorát varázsolhatunk a családi vagy a romantikus asztalra.
2016. február 20.

Hozzávalók

  • 2 x 15 dkg laposhal
  • 2 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 citrom
  • 6 dkg kapribogyó
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • tálaláshoz: bagett

Elkészítés

Halfiléket tejbe áztatjuk, ennek köszönhetően sokkal feszesebb lesz a húsa. Lecsepegtetjük, sózzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk és olívaolaj és vaj keverékén, mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Közben elkészítjük a mártást: a kapribogyót alaposan átöblítjük és lemossuk róla az ecetes, sós levet.
A citromot kifilézzük és kis gerezdeket vágunk ki belőle.

Ha a hal elkészült, kiszedjük a serpenyőből, és ugyanebben az edényben felolvasztjuk a vajat. Mikor már barnul, beletesszük a feldarabolt petrezselymet, kapribogyót. A serpenyőt levesszük a tűzről és hozzáadjuk a citrom levét és a gerezdeket is.

A kisütött halra öntve, friss bagettel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legjobb dolog, ami a hallal történhet

Az 5 legjobb dolog, ami a hallal történhet

Ti is gondolkodtok halban az ünnepi menü részeként? Kíváncsiak voltunk, szerintetek melyik a tuti halászlé-recept, hiszen erre a karácsonyi klasszikus fogásra is igaz: ahány ház, annyi szokás. Mi most összegyűjtöttük, hogy e témában mire kerestetek rá a leggyakrabban.
 Fehérboros, kapros tőkehalfilé

Fehérboros, kapros tőkehalfilé

Szabó Melinda, fitness világbajnok számára a sport miatt központi szereppel bír az étkezés, hiszen nagyon nem mindegy mikor mit eszik, főleg a verseny előtti időszakban. Mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert a főzést nem kényszernek éli meg, hanem egy olyan hobbinak, ami kikapcsolja és amiben kiélheti kreativitását. Ennek egyik legfőbb oka, hogy imád enni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.