Halas pite (fish pie)

Hozzávalók
- 40 dkg tőkehalfilé
- 1 kg krumpli
- 5 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 szál zeller
- 1 db póréhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg konzerv kukorica
- friss kapor
- petrezselyemzöld
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítés
A halfiléket falatnyi kockákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és ezt is felkockázzuk, majd megfőzzük.
Közben elkészítjük a besamel mártást: vajat olvasztunk egy edényben, hozzáadjuk a lisztet, vigyázunk nehogy megégjen. Pár perc hőkezelés után hozzáadjuk a tejszínt és a tejet is, folyamatosan kevergetjük nehogy leégjen. Sózzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott szárzellert, újhagymát. elkészülési sorrendben a zöldborsó, majd a kukorica következik, végül a felkockázott halfilé.
Aprított friss kaporral és petrezselyemzölddel ízesítjük és beletesszük a feldarabolt medvehagymát is.
Az egészet egy tepsibe halmozzuk.
A főtt krumpliból, maradék vajból és tejből, krumplipürét készítünk és befedjük vele a zöldfűszeres, halas besamelt. 15 perc alatt készre sütjük a sütőben.
