Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Halas-brokkolis lasagne

A január maradékmentő hónap!
2019. January 3.

Bizonyára ti is vágytok az ünnepi ételek után az egyszerűbb, gyorsabban összedobható fogásokra, no meg egy jó kis „hűtőtakarításra”. Nagyon utálom elpocsékolni az alapanyagokat, ezért próbálok mindent felhasználni, mondanom sem kell, hogy ebből születnek a legfinomabb ebédek.

Hozzávalók

4 nagy adaghoz
  • fél fej brokkoli
  • 25 dkg burgonya

  • 40 dkg tengeri halfilé
  • frissen facsart citromlé
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 6 dkg vaj
  • 7 evőkanál liszt
  • ¾ l tej
  • őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 3 púpozott evőkanál mustár
  • 12 lap lasagne tészta
  • 1-2 gömb mozzarella sajt

Elkészítés

A brokkolit kis rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük mindkettőt, majd leszűrjük. Közben a halfilét citromos vízben megpároljuk, valamint egy serpenyőben, a felhevített olajon a megtisztított, félkarikára vágott hagymát is megpároljuk.
Egy nagy keverőtálban összetörjük a brokkolit, a burgonyát és a halat. Nem szükséges pépesre, maradjon darabos! Hozzákeverjük a hagymát, ha szükséges, még megsózzuk.
Elkészítjük a besamelt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, hagyjuk kicsit pezsegni, majd felöntjük a tejjel. Sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral ízesítjük, habverővel keverve közepesen sűrűre főzzük.
Egy nagyobb sütőtál aljába teszünk vékonyan besamelből. Erre jön 4 tésztalap, besamel és a töltelék fele, amit szintén meglocsolunk kevés besamellel. Hasonlóan elkészítünk még egy réteget, befedjük a maradék tésztával, és rácsorgatjuk a szintén maradék besamelt. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett, összetépkedett sajttal.
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött kagylótészta

Töltött kagylótészta

A tészta világnapjára
Tepsis karaj póréval, fetával és baconnel

Tepsis karaj póréval, fetával és baconnel

Szaftos hús, szaftos krumpli...
Paradicsomos gersli

Paradicsomos gersli

A gersli, azaz árpagyöngy nem csupán sólethez jó!

Napi ajánlatunk

Top videók