Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hálaadás napi köretek

Adásban volt: 2013. november 28.
A recepthez tartozó videó
Ha Hálaadás, akkor pulykasült, na de mit adjunk mellé? Néhány köretjavaslat: édesburgonyapüré, parmezános, citromos, sült brokkoli, vörösáfonyaszósz és salsa.
2013. november 28.

Hozzávalók

4-8 adag
  • Édesburgonya-püré:
  • 4 édesburgonya
  • 15 dkg vaj
  • szerecsendió

  • bors
  • Parmezános, citromos sült brokkoli:
  • 2 fej brokkoli
  • 5 dkg parmezán
  • 1 citrom
  • fokhagyma
  • Vörösáfonya-szósz
  • 10 dkg szárított vörösáfonya (tőzegáfonya)
  • 2 dl almaecet
  • 15 dkg nádcukor
  • mazsola
  • szegfűszeg
  • friss gyömbér
  • fahéj
  • 15 dkg fagyasztott ribizli
  • Vörösáfonya salsa:
  • 15 dkg szárított vörösáfonya (tőzegáfonya)
  • 3 zöldalma
  • 2 lilahagyma
  • petrezselyem
  • nádcukor
  • olívaolaj

Elkészítés

Édesburgonya-püré

Az édesburgonyákat kb. 1 óra alatt 190-200 C fokos sütőben megsütjük. Forrón összetörjük őket és vajjal összepürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és frissen reszelünk hozzá egy kevés szerecsendiót. Pontosan úgy készítjük, mint a normál burgonyapürét. 

Parmezános, citromos sült brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, és kisebb darabokra vágjuk. Egy keverő tálban vagy egy zacskóban sóval, borssal és némi olívaolajjal összeforgatjuk. Egy sütőpapírral vagy alufóliával borított sütőlapra helyezzük őket, vágott felükkel lefelé. 220 C fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. És a forró brokkoli rózsákat összeforgatjuk a reszelt parmezánnal és egy fél citrom kifacsart levével.

Vörösáfonya-szósz

A fagyasztott ribizlihez hozzáadjuk az almaecetet, a nádcukrot, a mazsolát és a fűszereket: pár darab szegfűszeget, egy kevés fahéjat és frissen reszelt gyömbért. és végül a szárított tőzegáfonyát. És magas hőfokon összeforraljuk a szószt, amíg besűrűsödik.. 

Vörösáfonya salsa

A zöldalmákat apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felaprított lilahagymát, a szárított tőzegáfonyát, a finomra vágott petrezselymet és összeforgatjuk egy kevés ecettel, nagyon kevés porcukorral, olívaolajjal, sóval és borssal.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hálaadás napi köretek

Ha Hálaadás, akkor pulykasült, na de mit adjunk mellé? Néhány köretjavaslat: édesburgonyapüré, parmezános, citromos, sült brokkoli, vörösáfonyaszósz és salsa.
Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.