Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Hajdinás gofri áfonyaszósszal egy személyre

2016. október 14.

Hozzávalók

1 főre
  • ½ csésze hajdinaliszt
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 ½ evőkanál nádcukor
  • egy csipet finomszemű só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ csésze mandulatej
  • 2 teáskanál kókuszolaj, megolvasztva
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • ¼ csésze fagyasztott áfonya, elhagyható
  • Az áfonyaszószhoz:
  • 1/2 csésze fagyasztott áfonya
  • 2-3 evőkanál juharszirup

Elkészítés

1. Melegítsük elő a gofrisütőt. Egy kis tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a keményítőt, a cukrot, a sót, a sütőport és a fahéjat. Csináljunk egy kis üreget a közepén, és öntsük bele a mandulatejet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot, majd az egészet alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni a tésztát 1-2 percig, majd egy fakanállal keverjük hozzá az áfonyát. Olajozzuk ki a gofrisütőt.

2. Az áfonyaszószhoz közepes lángon, lassan forraljuk fel a juharszirupot, benne ¼ csésze áfonyával. Főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le a megfőtt áfonyákat. A fennmaradó szirupba tegyük bele a maradék áfonyát, és hagyjuk állni 10 percig, amíg az áfonya felolvad. A kész gofrit locsoljuk meg a szósszal, és tejszínhabbal, valamint fahéjjal tálaljuk.

 

Forrás: www.ohladycakes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kakaós rizsfelfújt

Kakaós rizsfelfújt

Sült rizsfelfújt- kakaóval, mandulával és egy kis vaníliával
Kávés, narancsos kosárka

Kávés, narancsos kosárka

A klasszikus portugál vaníliakrémes sütemény továbbgondolása. Ez a narancsos, kávés ízkavalkád remek fénypontja lehet egy őszi teázós beszélgetésnek, baráti vacsorának vagy a vasárnapi brunch-nak.
Dupla csokoládés tortácska pink mascaponekrémmel

Dupla csokoládés tortácska pink mascaponekrémmel

Díszítsük a gyerekekkel ezt a muffin formába bújtatott, különleges, karácsonyi süteményt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!