
Hajdinás gofri áfonyaszósszal egy személyre
Hozzávalók
1 főre- ½ csésze hajdinaliszt
- 1 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 ½ evőkanál nádcukor
- egy csipet finomszemű só
- ½ teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- ½ csésze mandulatej
- 2 teáskanál kókuszolaj, megolvasztva
- ½ teáskanál vanília kivonat
- ¼ csésze fagyasztott áfonya, elhagyható
- Az áfonyaszószhoz:
- 1/2 csésze fagyasztott áfonya
- 2-3 evőkanál juharszirup
Elkészítés
1. Melegítsük elő a gofrisütőt. Egy kis tálban keverjük össze a hajdinalisztet, a keményítőt, a cukrot, a sót, a sütőport és a fahéjat. Csináljunk egy kis üreget a közepén, és öntsük bele a mandulatejet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot, majd az egészet alaposan keverjük össze. Hagyjuk állni a tésztát 1-2 percig, majd egy fakanállal keverjük hozzá az áfonyát. Olajozzuk ki a gofrisütőt.
2. Az áfonyaszószhoz közepes lángon, lassan forraljuk fel a juharszirupot, benne ¼ csésze áfonyával. Főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le a megfőtt áfonyákat. A fennmaradó szirupba tegyük bele a maradék áfonyát, és hagyjuk állni 10 percig, amíg az áfonya felolvad. A kész gofrit locsoljuk meg a szósszal, és tejszínhabbal, valamint fahéjjal tálaljuk.
Forrás: www.ohladycakes.com