Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Adásban volt: 2016. április 22.
A recepthez tartozó videó
Kevés hozzávalóból és két piros öntöttvas edény segítségével, fantasztikus vacsorát varázsolhatunk. Laktató, magyaros és a friss csalamádéval pedig igazán tavasziasra kerekedik.
2016. április 24.

Hozzávalók

  • Hagymás marharagu:
  • 1 kg marhalábszár
  • 1 kg vöröshagyma
  • 5 dkg kacsazsír

  • bors
  • Tarhonya:
  • 30 dkg kézi tarhonya
  • 5 dkg kacsazsír
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 liter alaplé

  • bors
  • Csalamádé:
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db hónapos retek
  • 2 szál újhagyma
  • fél fej káposzta
  • 1 db paradicsom

  • fehérborecet
  • cukor

Elkészítés

Hagymás marharagu

A felforrósított, öntöttvas edényben megolvasztjuk a kacsazsírt és körbepirítjuk ebben a nagyobb szeletekre, darabokra vágott marhalábszárat
A hagymákat közben félbe vágjuk és felszeleteljük. Ha a hús már megpirult, hozzáadjuk a hagymaszeleteket is. Sózzuk és jól átforgatjuk. Alacsonyabb hőmérsékleten, lefedve főzzük tovább.

Ha elkészült, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Tarhonya

Az olvasztott kacsazsíron lepirítjuk, aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük az alaplével és beledobunk fél fej vöröshagymát is. Megsózzuk és ha felforrt, lefedve főzzük puhára. Közben ellenőrizzük, nehogy leégjen.

Csalamádé

A paprikát, az uborkát legyaluljuk, a káposztát, paradicsomot és retket felkarikázzuk és egy tálba összeöntjük. Besózzuk és megvárjuk, hogy összeessen. Fehérborecetből és cukorból salátaöntetet készítünk és a zöldségekre öntjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vadas marhasült zsemlegombóccal

Vadas marhasült zsemlegombóccal

Egy igazi békebeli klasszikus, ahogyan Pataky Péter tanulta nagymamájától: lassan készül, de minden falat aranyat ér.
Bibimbap - marhahúsos, zöldséges koreai egytálétel

Bibimbap - marhahúsos, zöldséges koreai egytálétel

Hihetetlenül egészségesés kiadós tud lenni, egy nagy tál főtt rizs. Főleg ha sok kis edényben roppanós zöldségeket kínálunk mellé, koreai módra.

Török marharagu parmezános padlizsánpürével

Török ihletésű, de a magyar ízléshez is nagyon közel áll ez a fűszeres marharagu, amit a padlizsánpüré tesz igazán különlegessé.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!