Hagymás marharagu tarhonyával és házi csalamádéval

Hozzávalók
- Hagymás marharagu:
- 1 kg marhalábszár
- 1 kg vöröshagyma
- 5 dkg kacsazsír
- só
- bors
- Tarhonya:
- 30 dkg kézi tarhonya
- 5 dkg kacsazsír
- fél fej vöröshagyma
- 1 liter alaplé
- só
- bors
- Csalamádé:
- 1 db kígyóuborka
- 1 db tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db hónapos retek
- 2 szál újhagyma
- fél fej káposzta
- 1 db paradicsom
- só
- fehérborecet
- cukor
Elkészítés
Hagymás marharagu
A felforrósított, öntöttvas edényben megolvasztjuk a kacsazsírt és körbepirítjuk ebben a nagyobb szeletekre, darabokra vágott marhalábszárat
A hagymákat közben félbe vágjuk és felszeleteljük. Ha a hús már megpirult, hozzáadjuk a hagymaszeleteket is. Sózzuk és jól átforgatjuk. Alacsonyabb hőmérsékleten, lefedve főzzük tovább.
Ha elkészült, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Tarhonya
Az olvasztott kacsazsíron lepirítjuk, aranybarnára a tarhonyát. Felöntjük az alaplével és beledobunk fél fej vöröshagymát is. Megsózzuk és ha felforrt, lefedve főzzük puhára. Közben ellenőrizzük, nehogy leégjen.
Csalamádé
A paprikát, az uborkát legyaluljuk, a káposztát, paradicsomot és retket felkarikázzuk és egy tálba összeöntjük. Besózzuk és megvárjuk, hogy összeessen. Fehérborecetből és cukorból salátaöntetet készítünk és a zöldségekre öntjük.
