Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Habos citromkrém

Adásban volt: 2014. június 27.
A recepthez tartozó videó
Könnyű nyári édesség. A citrom fanyarsága ebben a habban, ha már csak rágondolunk is hűsít, és ha még megkóstoljuk!
2016. július 16.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1,25 dl friss citromlé
  • 9 dkg hideg vaj

Elkészítés

A tojásokat, tojássárgájákat és a cukrot elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük.
Áttesszük vízgőz fölé, úgy, hogy az edényt ne érje a víz, és folytatjuk a keverést.
Hozzáöntjük 3 részletben a citromlevet, majd 1 perc elteltével levesszük a tűzről az edényt és belekeverjük a vajat.
Az így elkészült sodót átöntjük egy kancsóba és innen öntjük fel a kis poharakat, amikben tálaljuk.

  

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Grill zöldséges csirkenyárs

Grill zöldséges csirkenyárs

Akár a grillrácsra, akár a sütőbe kerül ez a vörösboros, kakukkfüves pácban érlelt csirkemellkockákból, zöldségekből összeállított nyárs, mindenképp tökéletes vacsora vagy ebéd lesz belőle, hisz együtt készül a hús és a köret.
Citromos fehérspárga főzelék

Citromos fehérspárga főzelék

Ha fehér spárgát főzünk, akkor egy dolgot mindenképpen meg kell tennünk. Az összes spárgaszárat egyenként, vékonyan meg kell hámoznunk egy éles zöldségpucolóval. Ezt a lépést nem érdemes elcsalni, különben élvezhetetlenné válik az ételünk. Enyhén kesernyés ízét egy kis cukorral ellensúlyozzuk, a citrommal és a tejföllel pikánsságot, a sok-sok petrezselyemmel pedig extra frissességet adunk a főzeléknek. Íme egy szuper spárgás recept Szatmári Feritől, a Főzelékestől.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?