Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal
Adásban volt: 2015. február 6.
A recepthez tartozó videó

Forró, ropogós leveles tészta, fűszeres olívabogyó krémmel, roppanó koktélparadicsommal, hideg mascarponéval megkoronázva.
2016. január 26.
Hozzávalók
- citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- petrezselyem
- 1 csomag leveles tészta
- mascarpone
- olajbogyó
- 25 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg fekete olajbogyó
- szardella
Elkészítés
A tésztát kör alakúra szaggatjuk, késsel keretet rajzolunk a szélére. Az olajbogyót összekeverjük a reszelt fokhagymával, reszelt citromhéjjal és levével, szardellával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük. A krémet a tészta közepére (kereten belülre) töltjük. Fél koktélparadicsomot teszünk a közepébe. A tészta szélét felvert tojással kenjük meg. 200 fokon 15-20 percig sül. Még forrón tegyünk rá a mascarponéból kis adagokat, ami azonnal olvadni kezd rajta. Friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal