Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ha gyors vacsora kell: leveles tészta olívakrémmel és koktélparadicsommal

Adásban volt: 2015. február 6.
A recepthez tartozó videó
Forró, ropogós leveles tészta, fűszeres olívabogyó krémmel, roppanó koktélparadicsommal, hideg mascarponéval megkoronázva.
2016. január 26.

Hozzávalók

  • citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • 1 csomag leveles tészta
  • mascarpone
  • olajbogyó
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg fekete olajbogyó
  • szardella

Elkészítés

A tésztát kör alakúra szaggatjuk, késsel keretet rajzolunk a szélére. Az olajbogyót összekeverjük a reszelt fokhagymával, reszelt citromhéjjal és levével, szardellával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítjük. A krémet a tészta közepére (kereten belülre) töltjük. Fél koktélparadicsomot teszünk a közepébe. A tészta szélét felvert tojással kenjük meg. 200 fokon 15-20 percig sül. Még forrón tegyünk rá a mascarponéból kis adagokat, ami azonnal olvadni kezd rajta. Friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gombás harcsa leveles tésztában sütve

Gombás harcsa leveles tésztában sütve

A gombás töltelékkel, leveles tésztában sült harcsa, egy kis kézügyességgel kifejezetten elegáns fogássá varázsolható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.