Gyümölcsös zabkása muffin, és Frittata muffin formában

Hozzávalók
- Zabkása muffin:
- 1 ek. szőlőmagolaj (helyettesíthető)
- 20 dkg zabpehely
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
- ½ tk. só
- 15 dkg méz
- 1 db tojás
- 1 marék mandulabél
- 4 dl tej
- 1 db banán
- 1 db alma
- Frittata:
- 12 db sonkaszelet (gépsonka)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 nagyobb gomba
- 5 db tojás
- 1 dl tej
- só, bors
Elkészítés
Zabkása muffin:
Elkészítési idő: 45 perc
1. Egy nagyobb tálban a finomszemű zabpelyhet a sütőporral, az őrölt fahéjjal, a megpucolt és apróra kockázott almával, sóval és a pépesre tört banánnal összekeverjük.
2. A kisebbik tálban a tejet a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük.
3. A folyékony hozzávalókat a száraz összetevőkhöz öntjük, végül a masszához hozzáadjuk a durvára tört mandulabelet és az olajat.
4. 190 fokra előmelegített sütőben, 35 percet sütjük.
Frittata:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A muffin sütőformát béleljük ki sonkaszeletekkel.
2. Serpenyőben megpároljuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.
3. Töltsünk meg minden sonkakelyhet sajttal, majd a megpárolt paprikával, gombával és zöldborsóval.
4. Az összekevert tojás-tej-só-bors keveréket öntsük a ’’sonkamuffin’’ tartókba. 175 fokon 16 percig süssük takarás nélkül. Tálaláskor reszeljünk rá még sajtot.
