Gyümölcsös, sült zabkása
Adásban volt: 2014. november 6.
A recepthez tartozó videó

Összekeverjük, betesszük a sütőbe, és 30 perc múlva tálaljuk a íncsiklandó, szuper egészséges reggelit: friss gyümölcsökkel, zabpehellyel, magvakkal, tejjel.
2016. július 31.
Hozzávalók
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 3-4 ek méz
- 1 tk sütőpor
- fahéj
- 1 tojás
- 6 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 banán
- 1 alma
Elkészítés
Egy nagy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a fahéjjal, sütőporral. A tejhez hozzáadjuk a mézet, a tojást. Egy nagy hőálló tálat kikenünk olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. Beleszórjuk a zabpehely felét, erre jönnek a gyümölcsök (bármilyen idény gyümölcs): a felkarikázott banán, a felkockázott alma. Erre szórjuk a zabpehely másik felét. A diót durvára vágjuk és rászórjuk a tetejére. Végül rálocsoljuk a tejet és olvasztott vajjal meglocsoljuk. 180 fokon 35-40 percig sül. Ha kicsit hűlni hagyjuk, szeletelni is tudjuk.
Megosztom barátaimmal