Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyümölcsös kevert sütemény

Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető és a gyerekek kedvence lesz ez a "nagyi"- féle süti.
2016. június 13.

Hozzávalók

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 nagy tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • kb. 50-70 deka tisztított, darabolt gyümölcs (meggy, cseresznye, sárgabarack, eper, ribizli, szilva, vagy bármi egyéb, akár vegyesen is)

Elkészítés

A puha vajat keverőtálba tesszük és a cukorral fehéredésig habosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt, végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is. Nagyobbacska tepsibe kanalazzuk a tésztát, rászórjuk a kiválasztott gyümölcsöt, kicsit bele is nyomkodjuk őket a masszába. A tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral, és bedugjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt megsütjük, de mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizze le, átsült-e a közepe is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pulyka korma

Pulyka korma

Indiai curry-s egytálétel, ami egyszerre izgalmas, fűszeres és selymes. Rizzsel az igazi.
Vöröslencse krémleves

Vöröslencse krémleves

Illatos, fűszeres krémleves ami nagyon gyorsan elkészül, hiszen a vöröslencsét áztatni sem kell.
Fetás-medvehagymás arancini

Fetás-medvehagymás arancini

A közkedvelt olasz street food, az arancini tavaszi verziója, friss medvehagymával. Ráérős vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.