Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyümölcsös kevert sütemény

Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető és a gyerekek kedvence lesz ez a "nagyi"- féle süti.
2016. június 13.

Hozzávalók

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 nagy tojás
  • 3 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • kb. 50-70 deka tisztított, darabolt gyümölcs (meggy, cseresznye, sárgabarack, eper, ribizli, szilva, vagy bármi egyéb, akár vegyesen is)

Elkészítés

A puha vajat keverőtálba tesszük és a cukorral fehéredésig habosítjuk. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt, végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is. Nagyobbacska tepsibe kanalazzuk a tésztát, rászórjuk a kiválasztott gyümölcsöt, kicsit bele is nyomkodjuk őket a masszába. A tetejét megszórjuk egy kis barnacukorral, és bedugjuk a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt megsütjük, de mielőtt kivesszük a sütőből, tűpróbával ellenőrizze le, átsült-e a közepe is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pulyka korma

Pulyka korma

Indiai curry-s egytálétel, ami egyszerre izgalmas, fűszeres és selymes. Rizzsel az igazi.
Vöröslencse-krémleves

Vöröslencse-krémleves

Illatos, fűszeres krémleves ami nagyon gyorsan elkészül, hiszen a vöröslencsét áztatni sem kell.
Fetás-medvehagymás arancini

Fetás-medvehagymás arancini

A közkedvelt olasz street food, az arancini tavaszi verziója, friss medvehagymával. Ráérős vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!