Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gyorsan, finomat! Aszalt paradicsomos pulykamájkrém

2016. szeptember 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg pulykamáj megtisztítva
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom

  • 20 dkg fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom

Elkészítés

1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Rátesszük a megmosott, megtisztított, felkockázott májat, kevergetve lepirítjuk, majd felöntjük a borral.

2. Mikor a máj kívülről már fehéredik, mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük a húst. Közben fűszerezzük borssal, majoránnával, kakukkfűvel, bazsalikommal, legvégül pedig sóval.

3. A kész májat kihűtjük, majd késes aprítóban összetörjük. Fokozatosan belecsorgatva annyi olajat adunk hozzá a paradicsom olajából, hogy krémes állagot kapjunk.

4. A kész májkrémre halmozzuk az egészben hagyott vagy felcsíkozott aszalt paradicsomot, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

gallicoop kicsi

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pulykamáj pástétom, „debreceni mézeskaláccsal”

Pulykamáj pástétom, „debreceni mézeskaláccsal”

Kacsa-, vagy csirkemájjal is elkészíthetjük, ez alkalmi fogást. a lényeg, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk. Kaláccsal az igazi!
Fűszeres, mézes kenyér tokaji aszús csirkemájpástétommal

Fűszeres, mézes kenyér tokaji aszús csirkemájpástétommal

Fűszeres, ünnepi uzsonna vagy reggeli könnyű mézes kenyérrel és májpástétommal. A legjobb pedig, hogy már hetekkel karácsony előtt elkészíthetjük.
Pástétom falatkák

Pástétom falatkák

Harmath Csaba ínyenc falatkái, maradékból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!