Gyors reggelik: tojáskrém, halkrém, körözött

Hozzávalók
- Tojáskrém:
- 6 db főtt tojás
- 2 ek magos mustár
- 2 ek majonéz
- vaj
- snidling
- 1 db újhagyma
- só
- bors
- Krémsajtos hal:
- 1 doboz olajos szardínia konzerv
- 20 dkg krémsajt
- 1 db citrom
- 1 ek majonéz
- friss petrezselyem
- újhagyma
- só
- bors
- Körözött:
- 25 dkg zsíros túró
- 2 dl tejföl
- 1 db újhagyma
- 2 db hónapos retek
- petrezselyem
- snidling
- kapor
- só
Elkészítés
Tojáskrém
A tojásokat közepesen keményre főzzük: hideg vízbe tesszük a tojásokat, felforraljuk, egy percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet alatta és további 8 percig hagyjuk állni a forró vízben.
A tojásokat megpucoljuk és villával összetörjük, hozzákeverjük a magos mustárt, a vajat, a majonézt, sózzuk és borsozzuk és jól elkeverjük. Karikára vágott újhagymát, aprított snidlinget teszünk még bele.
Krémsajtos hal
A szardíniát villával szétnyomkodjuk és hozzáreszeljünk egy kevés citromhéjat és meglocsoljuk citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal és kikeverjük a sajtkrémmel és a majonézzel. Friss, aprított petrezselyemmel és újhagymával ízesítjük.
Körözött
A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a tejfölt. Beletesszük az egészen apró kockákra vágott retket, újhagymát, petrezselymet és kaprot is. Sózzuk.
Zöldségekkel, pirítóssal és friss bagettel tálaljuk.
